Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

16-12-2013

Pašvaldības galvenais uzdevums ir sociālo garantiju saglabāšana


Preses konferencē Daugavpils Domē tika uzdots jautājums par to, kā notiek uzņēmuma „Daugavpils satiksme” izveide.

Atgādināsim, ka saskaņā ar ES regulām transporta pakalpojumu veikšanai jārīko konkurss. Latvijā jau ir situācijas, kad konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu pilsētas maršrutos uzvar privātfirmas, pie kam, ne vienmēr vietējās. Daugavpils pašvaldība ir ieinteresēta, lai saglabātos pašvaldības uzņēmumi, darba vietas un sociālās garantijas tiem, kas strādā šajā nozarē.

„ Pakalpojumu sniegšanu pilsētas sabiedriskā transporta pārvadājumos mēs deleģējam jaunizveidotajam uzņēmumam „Daugavpils satiksme”, kas sāks darbu ar 2014. gada 1. janvāri. Uzņēmums apvienos visu pilsētas sabiedrisko transportu- gan tramvaju, gan autobusu satiksmi. Visi, kas pāries uz šo uzņēmumu saglabās algas, visas sociālās garantijas. Uzņēmums „Autobusu parks” nodarbosies ar starppilsētu un reģionālajiem pārvadājumiem. Piektdien Latgales plānošanas reģions pieņēma lēmumu tuvāko divu gadu laikā nerīkot konkursu uz šiem pakalpojumiem, saglabājot esošo līgumu. Tādejādi, saglabāsies pārvadājumu apjomi, slodze. Vienīgi ir ļoti pārdomāti jāsadala remonta bāzi, tas ir galvenais uzdevums”, skaidroja Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Kas attiecas uz „Autobusu parka” vadītāja Sergeja Mihailova likteni, tad viņa darba pieredze un zināšanas dod viņam tiesības izvēlēties, vai viņš vadīs pilsētas pārvadājumu organizēšanu vai starppilsētu pārvadājumus.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ