Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

10-12-2013

Ar Daugavpili iepazīstas Francijas institūta direktora vietniece Karole Debuā


Karole Debuā ir arī Francijas vēstniecības atašejs franču valodas un izglītības jautājumos. Viņai tā ir pirmā iepazīšanās ar Daugavpili. 10. decembrī Karole Debua tikās ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Debuā kundze informēja, ka jau apmeklējusi Daugavpils Universitāti, kur strādā vieslektore no Francijas, plāno apmeklēt arī Daugavpils 9. vidusskolu. Vizītes mērķis ir runāt par franču valodas apmācībām, par sadarbības attīstību kultūras laukā.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja ļoti veiksmīgo pilsētas savdabību ar Francijas vēstniecību. To viņš vērtē atzinīgi un ir pateicīgs par vēstniecības piedāvātajām aktivitātēm un ieinteresētību sadarbības pilnveidošanā.

Karole Debua pastāstīja par ieceri Daugavpilī rīkot semināru franču valodas skolotājiem. Debuā kundzes viens no vizītes mērķiem ir arī motivēt Daugavpils pedagogus aktīvāk izmantot iespējas, ko paver Francija- tās ir stipendijas, kursi Francijā, studiju iespējas Francijā. Jānis Lāčplēsis interesējās par Daugavpils pedagogu interesi un bija ļoti pārsteigts, ka šī interese ir maza. Mērs uzsvēra, ka ir daudz interesantu pasākumu, ko rīko Francijas vēstniecība, tiek mācīta franču valoda, veiksmīgi strādā Francijas uzņēmums, tāpēc aktivitāte noteikti vēlama krietni lielāka.

Karole Debuā pastāstīja par ciešo sadarbību ar Latgales Centrālo bibliotēku, kas labprāt uzņem izstādes. Uz nākamo gadu Daugavpilij tiks piedāvāta izstāde par Baltijas jūru. Tiek plānotas arī tradicionālās Frankofonijas dienas, kas Daugavpilī norit ar lielu entuziasmu. Francijas vēstniecība vēlas uzsākt sadarbību ar šogad atvērto Marka Rotko mākslas centru. Jānis Lāčplēsis izteica cerību, ka šī sadarbība noteikti bagātinās pilsētas dzīvi un popularizēs Daugavpils vārdu. Lāčplēša kungs novēlēja jaukus iespaidus Daugavpilī un uzsvēra, ka pilsēta ļoti ieinteresēta sadarbībā un ir pateicīga par Francijas vēstniecības un Francijas institūta piedāvājumiem un apliecināja, ka noteikti mudinās daugavpiliešus aktīvāk izmantot piedāvātās iespējas.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ