Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

19-09-2013

Domē sveica triatlonistu Anatoliju Levšu ar uzvaru Pasaules čempionātā


Daugavpils triatlonists un Goda daugavpilietis Anatolijs Levša Londonā notikušajā pasaules čempionātā triatlonā ieguva divas medaļas. Viņš savā vecuma grupā kļuva par uzvarētāju sprinta distancē, kā arī ieņēma otro vietu olimpiskajā distancē. 19. septembrī Anatoliju Levšu sveica Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Tikšanās laikā Anatolijs Levša pastāstīja par sacensību norisi, savām izjūtam pēc finiša un paslavēja augsto sacensību organizācijas līmeni. Anatolijs Levša stāstīja, ka sacensībām gatavojās gadu, konkurence bija ļoti liela un sacensības bija smagas. Viņš esot cerējis uz godalgotām vietām, bet par čempiona titulu varēja tikai sapņot.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis interesējās par triatlona attīstību Daugavpilī un Latvijā. Viņš izteica cerību, ka arī Daugavpilī varēs rīkot liela mēroga sacensības triatlonā. Anatolijs Levša informēja, ka sarunas par Latvijas čempionāta rīkošanu pilsētā ir bijušas.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pateicās sportistam par Daugavpils vārda popularizēšanu un augstajiem sasniegumiem, par triatlona tradīciju stiprināšanu Daugavpilī. Anatolijs Levša atzina, ka viņa pamatdarbs ir  tieši ar jauno paaudzi, lai pilsētā augtu jauna sportistu maiņa.

Londonā norisinājās pasaules čempionāts triatlonā visās grupās. 55-59 gadu vecuma grupā Anatolijs Levša  sprinta distancē (750 metru peldējums, 20 kilometru riteņbraukšana, 5 kilometru skriešana)  izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru, apsteidzot tuvāko sekotāju no Vācijas par 41 sekundi. Distanci Levša veica 1 stundā, 10 minūtēs un 37 sekundēs. Klasiskajā jeb olimpiskajā triatlonā (divreiz garāka distance par sprintu) uz starta stājās 117 sportisti, no kuriem finišēja 116 dalībnieki.  Stabilais sniegums kopvērtējumā Levšam ļāva ieņemt otro vietu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ