Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

19-08-2013

Baltkrievijas vēstnieks ar Domes vadību apsprieda turpmākās sadarbības jautājumus


19. augustā darba vizītē Daugavpilī ieradies Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.  Vēstnieks un Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks Daugavpils Domē tikās ar mēru Jāni Lāčplēsi, 1. vietnieku Jāni Dukšinski, vietniekiem Pēteri Dzalbi un Dmitriju Rodionovu.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzina, ka ar Baltkrieviju ir ļoti cieša sadarbība, veiksmīga sadarbība ar sadraudzības pilsētām Baltkrievijā, kuru noteikti jāveicina. Sadarbības partneru Baltkrievijā kļuvis vairāk, tāpēc jāpārdomā, kā izmantot šo partnerību un kā to attīstīt.

Baltkrievijas vēstnieks Aleksandrs Gerasimenko ir vienmēr priecīgs būt Daugavpilī, jo pilsēta ir tuvākā kaimiņu pilsēta, vieno abas valstis arī Daugava, sadraudzības pilsētas. Daugavpilī dzīvo daudz baltkrievu tautības cilvēku. Par Daugavpils lielo lomu liecina arī pavasarī notikušais II Baltkrievijas- Latvijas sadraudzības pilsētu forums.

Aleksandrs Gerasimenko uzsvēra, ka Latvija Baltkrievijai ir svarīgs partneris. Tirdzniecības apgrozījuma ziņā Latvija Baltkrievijai ir ceturtais lielākais partneris. Liela loma ir kravu apgrozījumam, tranzītam. Par to liecina skaitlis- 56% no Latvijas dzelzceļa noslogotības veido tieši Baltkrievijas kravas. Pieaug kopuzņēmumu skaits. Uz šī gada 1. janvāri Latvijā reģistrēti 1 293 kopuzņēmumi ar Baltkrievijas kapitālu un 377 kopuzņēmumi Baltkrievijā ar Latvijas kapitālu.

Tikšanās laikā ar Domes vadību Baltkrievijas vēstnieks apsprieda jautājumus par tālāko sadarbību starp sadraudzības pilsētām, Baltkrievijā ražoto tramvaju piegādi Daugavpilij.

Jānis Lāčplēsis atzina, ka pārrunājamo jautājumu loks ir ļoti plašs- gan sadarbība starp sadraudzības pilsētām, gan plānotā Baltkrievijas tehnikas izstāde Daugavpilī un citi projekti, lai sadarbība starp Daugavpili un Baltkrieviju pilnveidotos, kļūtu daudzpusīgāka.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ