Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

18-07-2013

Domē sveica 44.starptautiskās fizikas olimpiādes bronzas medaļas laureātu


No 2013.gada 7.jūlija līdz 15.jūlijam Kopenhāgenā, Dānijā, norisinājās 44.starptautiskā fizikas olimpiāde, kurā piedalījās pieci Latvijas skolēni, starp viņiem arī  Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolnieks Sergejs Blakunovs.  Latvijas jaunie fiziķi olimpiādē uzrādīja teicamus rezultātus un izcīnīja divas bronzas medaļas un divas atzinības.

Ceturtdien, 18.jūlijā Daugavpils pilētas domē Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis sveica   44.starptautiskās fizikas olimpiādes bronzas medaļas laureātu Sergeju Blakunovu.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, sveicot medaļnieku, atzina, ka jaunieša sasniegums ir liels ieguldījums iespējā nākotnē kļūt par pazīstamu zinātnieku, kāds šodien ir viens no vadošajiem kvantu skaitļošanas pētniekiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē daugavpilietis Andris Ambainis.  Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka Sergeja sasniegums olimpiādē, kurā piedalījās 80 valstu pārstāvji, ir ļoti nozīmīgs skolai un pilsētai.

Sergejs Blakunovs pastāstīja, ka ar fiziku nopietni sācis aizrauties astotajā klasē un savu nākotni vēlas saistīt ar šo zinātni. Mācību iestādi, kurā turpinās mācības viņš gan vēl nav izvelējies.

Sagatavoties olimpiādei Sergejam palīdzēja fizikas skolotāja Tatjana Maslova.

                                                    

Informāciju sagatavoja: Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ