Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

27-05-2013

Domē parakstīts nodomu protokols ar Daļaņas pilsētu Ķīnā


Daļaņas pilsētas administrācijas vizīte Daugavpilī  notiek 25.-27. maijā. 27. maijā delegācija ieradās Daugavpils Domē, kur tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību starp muzejiem abās pilsētās. Dokumentu parakstīja Ļuišuņas muzeja direktors Guo Fučuņ un Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Svinīgajā ceremonijā piedalījās priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, vietniece Līvija Jankovska un Daugavpils kultūras iestāžu vadītāji.

Pirms protokola parakstīšanas, Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka ir ļoti labi, ka abas pilsētas vieno tik nozīmīgi objekti kā cietokšņi. Daugavpilij ļoti vērtīga ir pieredze cietokšņa apsaimniekošanā un restaurācijā. Tā ir pilsētas pērle, kuru atjauno un katra pieredze būs nozīmīga.  Kulakovas kundze izteica lielu pateicību  Daļaņas pašvaldībai par interesi  sadarbībā ar Daugavpili.

Viesi no Ķīnas atzina, ka Daugavpilij ir potenciāls tūrisma jomā un sadarbība izvēršas arvien plašāk. Daugavpils viņiem atstājusi vislabākos iespaidus. Pirmie kontakti rasti pirms pusgada, tagad jau parakstīts nodomu protokols, kas būs pamats sadarbībai starp muzejiem. Nodomu protokols paredz sadarbību kultūrā, izpētē un ekspozīciju, izstāžu apmaiņā.

 

Ķīnas  delegācijas sastāvā ir Daļaņas pilsētas Kultūras, radio, kino un televīzijas pārvaldes vadītāja vietnieks, Ļujšuņas muzeja direktors un Daļaņas pilsētas administrācijas Ārlietu nodaļas speciāliste.

Ļujšuņa ir bijušo slaveno Portarturas nocietinājumu rajons, ar kura militāro vēsturi ir saistīta gan Daugavpils, gan bijušās Baltijas provinces.

Viesi apmeklēja ne tikai cietoksni, iepazinās ar citiem tūrisma objektiem Daugavpilī un reģionā, apmeklēja Daugavpils kultūras iestādes.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ