Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-04-2013

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera piedāvā ciešāku sadarbību


30. aprīlī Daugavpili apmeklēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un valdes loceklis Andris Vanags. Viņi tikās arī ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu.

Žanna Kulakova īsumā informēja par ekonomisko situāciju Daugavpilī un galvenajām tendencēm, sadarbību ar uzņēmējiem, investīciju piesaisti. Žanna Kulakova stāstīja par to, kā pašvaldība rīko Investīciju forumus, kā palīdz ar informatīvu atbalstu uzņēmējiem, kas deva arī uzņēmēju uzticību un pretimnākšanu.  Tieši tā arī ir Daugavpils Domes darba prioritāte, jo tikai attīstot uzņēmējdarbību, attīstīsies visas pilsētas ekonomika. Šim darbam ir rezultāts. Investīciju un attīstības aģentūras apkopotā informācija izrādījās  Daugavpilij iepriecinoša. TOP 25 Daugavpils ir pirmajā vietā, par kuru investori interesējušies visvairāk.

Viesiem bija piedāvāta plašāka prezentācija par Daugavpilī. Pēc prezentācijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadība interesējās par aktivitātēm Industriālajā zonā. Žanna Kulakova uzsvēra, ka tas ir pilotprojekts Latvijā, ja tas būs veiksmīgs, papildus finansējumu varēs iegūt citas pašvaldības.

Tikšanās laikā Daugavpils Domē tika runāts par kadru problēmu, par nepieciešamību veikt monitoringu. Bija saruna par sadarbību informēšanas kampaņā attiecībā uz eiro ieviešanu, par kopīgiem semināriem, dalību Daugavpils pasākumos. Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils pašvaldība ir atvērta sadarbībai, bet līdz šim aktivitātes no vietējās nodaļas nav bijis. Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadība paskaidroja, ka šīs vizītes mērķis ir aktivizēt reģionālās nodaļas darbu, tāpēc  cer nākotnē uz daudz veiksmīgāku sadarbību un atbalstu pašvaldībai un vietējiem uzņēmējiem.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ