Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-04-2013

EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja I. Šteinbuka atzinīgi vērtē Daugavpils prioritāti- atbalstu uzņēmējdarbībai


Uz Rotko centra atklāšanu un dalību Tūrisma konferencē Daugavpilī ieradusies Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka. 25. aprīlī viņa ieradās pilsētas domē, kur tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un vietnieci Līviju Jankovsku.

Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa sagatavoja prezentāciju par pilsētu, akcentu liekot uz Daugavpilī realizētajiem projektiem ar ES atbalstu.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils grib pierādīt, ka pilsētā daudz iespēju. Viena no tām ir tūrisms. Tieši tāpēc Daugavpilī sākusies 2. Starptautiskā tūrisma konference. Žanna Kulakova pastāstīja par pilsētas ekonomiku, par Investīciju forumu un atbalstu uzņēmējiem. Informēja par izdoto Investīciju un uzņēmumu katalogu. Viss pašvaldības darbs, kas virzīts uz uzņēmējdarbības veicināšanu nav par velti darīts. Pašvaldība ieguvusi uzņēmēju uzticību un viņi labprāt sadarbojas. Rezultāts ir arī tas, ka aizvadītajā gadā Daugavpils bija 1. vietā starp pilsētām par kurām visvairāk izrāda interesi investori.

Tūrisma jomā galvenais objekts, protams, ir cietoksnis. Domes priekšsēdētāja izteica gandarījumu, ka valsts ir nākusi pretī. Ir izveidota valdības darba grupa, kura izstrādā Daugavpils cietokšņa attīstības koncepciju.

Līvija Jankovska uzsvēra, ka pilsētā ir daudz izdarīts pateicoties ES līdzekļiem. Bet darāmā vēl daudz, tāpēc iesākto pašvaldība turpinās, rakstīs un aizstāvēs jaunus projektus. Pašvaldība ļoti nopietni gatavoja s nākamajam plānošanas periodam 2014.-2020. gadam.

Inna Šteinbuka ir iedvesmota, ka viena no Daugavpils prioritātēm ir uzņēmējdarbības atbalstīšana. Arī Eiropas komisijas prioritāte ir izaugsmes nodrošināšana un jaunu darba vietu radīšana. Ja nebūs uzņēmēju, nebūs uz ko cerēt.

Inna Šteinbuka interesējās par jauniešu bezdarbu, emigrācijas tendencēm, daugavpiliešu attieksmi pret eiro ieviešanu.

Žanna Kulakova paskaidroja, ka Daugavpilī bezdarba līmenis ir kā valstī vidējais, kas atšķir Daugavpili no pārējās Latgales, kur situācija daudz sliktāka. Attiecībā uz jauniešiem, pašvaldībā ir jauniešu vasaras nodarbinātības programma, kas palīdz jauniešiem ne tikai nopelnīt, bet dod pieredzi. Pašvaldība ir ieinteresēta, lai dotu jauniešiem prakses vietas, bet tā nav tikai pašvaldību rūpe, jābūt valsts atbalsta programmai. Līvija Jankovska uzsvēra, ka galvenā problēma ir iekārtoties darbā, kur prasa darba pieredzi, bet kur jaunietim to iegūt?

Par eiro ieviešanu iedzīvotāji jautā, tāpēc pašvaldība sadarbojas ar bankām. Arī šajā jautājumā pašvaldības gaida valsts atbalstu un informēšanas pasākumus.

Inna Šteinbuka Daugavpilī apmeklēja uzņēmumu „Daugavpils ūdens” , Daugavpils universitāti, tikās ar jauniešiem.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ