Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-04-2013

Francijas vēstnieks Stefans Viskonti ir ļoti pārsteigts par redzēto un uzzināto Daugavpilī


24. aprīlī Daugavpils Domē viesojās Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti.  Viņš tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un vietnieci Līviju Jankovsku. Vēstnieks pārsteidzoši labi runā krievu valodā. Žanna Kulakova pastāstīja par pilsētu un Latgales reģionu.

Kulakovas kundze uzsvēra, ka Daugavpilij ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība ar Francijas vēstniecību, ir bijuši daudzi interesanti kultūras pasākumi, veiksmīga sadarbība ir ar Daugavpils Universitāti. Pateicoties vēstniecībai Daugavpils kultūras darbinieki apmeklēja Franciju.

Stefans Viskonti pateicās par silto uzņemšanu. Viņš ir labi informēts par Daugavpili, te ir arī Francijas investīcijas, tāpēc apmeklēja uzņēmumu Axon Cable. Viņš izteica gatavību atbalstīt sadarbības veicināšanu ekonomikas jomā, vēlas atjaunot un paplašināt arī  sadarbības tradīcijas kultūrā.

Vēstnieks uzsvēra, ka Latgale ir unikāla vieta tūrismam, lielākā bagātība ir tīra un skaista vide, tāpēc saskata lielu potenciālu. Viņš pats ir strādājis tūrisma kompānijā, tāpēc skatās uz to kā eksperts. Arī par cietoksni viņš ir sajūsmā. Vēstnieks jokoja, ja Napoleons Daugavpils cietoksni nespēja ieņemt, tad Francijas tūristiem cietokšņa vārti  ir vaļā.

Prezentācijas laikā vēstnieks īpaši interesējās par nacionālajām kultūras biedrībām, par to, ka Daugavpilī ūdeni var dzert no krāna, par pilsētas ģerboni, ekonomiskajiem rādītājiem.

Pēc prezentācijas vēstnieks aicināja sniegt vēstniecībai pēc iespējas pilnāku informāciju par Daugavpili.

Tikšanās noslēgumā Francijas vēstnieks Stefans Viskonti apsolīja strādāt pie jautājuma par sadraudzības pilsētu Francijā un uzsvēra, ka Daugavpils izvirzītā devīze- iespēju pilsēta ir pamatota.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ