Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

18-04-2013

Ārkārtas Civilās aizsardzības komisija lēma, ko darīt ar sastrēgumu Daugavā, kas izraisa ūdens līmeņa celšanos.


18. aprīlī visu dienu Daugavā cēlās ūdens līmenis. No rīta tas bija 7, 10 metri, uz plkst. 17.00 7,32 metri. Situācija ir satraucoša, tāpēc Daugavpils un Ilūkstes novadu, Daugavpils pilsētas apvienotā civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētāja Žanna Kulakova sasauca ārkārtas sēdi 18. aprīlī plkst. 17.00.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka noteikti jāpieņem lēmums, ko darīt tālāk, jo priekšā ir brīvdienas un, kāda situācija būs naktī arī nevar neviens prognozēt. Kā informēja Daugavpils Domes CA speciālists Vladislavs Ruskuls, Daugavpilī situācija  vēl ir mierīga. Applūdušas pļavas, bet dzīvojamās mājas ūdens nav skāris. Problēmu rada aizsprostojums pie Nīcgales baznīcas. Kritiska situācija ir Daugavpils un Ilūkstes novados. Applūdušas milzīgas teritorijas, tiek izskaloti ceļi un zaudējumi paredzami lieli. Bet šobrīd pats galvenais, uzskata pašvaldību vadītāji, cilvēku drošība, kuri atteikušies evakuēties un atgriezti no ārpasaules. Pašvaldību vadītāji izteica neizpratni, kāpēc nav informācijas no Baltkrievijas par situāciju tur. Žanna Kulakova solīja šo jautājumu atrisināt caur Baltkrievijas ģenerālkonsulātu Daugavpili. Daugavpils ir gatava sniegt palīdzību novadiem, piemēram, ar transportu.

Sanāksmē galvenais jautājums bija - vai ir iespēja sastrēgumu spridzināt.

Latvijas Bruņotie spēki izstrādājuši 3 rīcības modeļus, no kuriem pieņemams izrādījās viens- sapieru darbs. Tāpēc no Ogres ir izsaukti sapieri, kuri vakarā apsekos situāciju Nīcgalē. Daugavpils Domes priekšsēdētāja ierosināja komisijai atkal sanākt kopā Nīcgalē jau šovakar, lai pēc sapieru sniegtās informācijas lemtu, ko darīt tālāk.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ