Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

26-03-2013

Vitebskas apgabala (Baltkrievija) veselības aizsardzības arodbiedrības darbinieku vizīte Daugavpilī


Viesi no Baltkrievijas Daugavpilī uzturēsies 26.-28. martā. Vizīte sākās 26. martā plkst. 11.00 ar tikšanos Daugavpils Domē. Ar delegāciju tikās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpili un Vitebsku vieno ne tikai ģeogrāfiskais stāvoklis, bet arī  daudzi sadarbības projekti, abas pilsētas vairākus gadu desmitus ir sadraudzības pilsētas. Domes priekšsēdētāja pastāstīja par Rotko centra darbību cietoksnī, par uzsākto sadarbību ar vēl divām Baltkrievijas pilsētām- Lidu un Bobruisku,  kas ir Investīciju forumu darba rezultāts.  Lielas cerības tiek liktas arī uz Latvijas Baltkrievijas sadraudzības pilsētu forumu Daugavpilī, kas notiks maijā. Pastāstīja par gaidāmo Tūrisma konferenci un citām aktualitātēm Daugavpilī.

Kulakovas kundze izteica gatavību jauniem sadarbības piedāvājumiem, Daugavpils ir atvērta sadarbībai un novēlēja ciemiņiem justies Daugavpilī kā mājās un iegūt daudz jaunas pieredzes un iespaidus.

Viesiem bija sagatavota prezentācija par pilsētu. Abas puses atzina, ka arī šī vizīte ir sadarbības attīstība, kas paver jaunas iespējas. Baltkrievijas delegācijas pārstāvji cer, ka  tas būs starts ciešai sadarbībai tieši sociālajā jomā.

Vizītes laikā plānotas tikšanās ar medicīnas darbiniekiem, arodbiedrību pārstāvjiem, iepazīšanās ar Medicīnas koledžu, delegācija no Baltkrievijas apmeklēs Dienas aprūpes centru personām ar garīga rakstura traucējumiem, Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centru, būs iespēja apmeklēt arī Novadpētniecības un mākslas muzeju un Daugavpils cietoksni.

Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ