Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

15-02-2013

Daugavpili apmeklē Somijas pilsētas Lahti delegācija


14. februārī Lahti delegācija ieradās Daugavpilī. Delegācijas sastāvā ir 3 cilvēki- Lahti pilsētas Vides aizsardzības direktors Kari Porra, Administratīvo lietu Attīstības vadītāja Saara Vauramo, Pijat Hāme reģionālās domes Attīstības direktore Jaana Simola. Vizīte Daugavpilī sākās ar tikšanos pilsētas domē. Visus Domē uzņēma priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, vietniece Līvija Jankovska.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpilī mīl ciemiņus un vienmēr silti sagaida. Kulakovas kundze īsumā informēja par Daugavpils stratēģiskajiem attīstības virzieniem, pēc tam tika piedāvāta prezentācija par pilsētu.

 Lahti pilsētas Vides aizsardzības direktors Kari Porra pastāstīja par savas pilsētas aktualitātēm, viena no tām ir tieši vides aizsardzība un jaunās tehnoloģijas. Lahti ir līdzīga Daugavpilij, ap 100 tūkstošiem iedzīvotāju dzīvo Lahti, 3% no tiem ir krievvalodīgie. Līdz Sanktpēterburgai pa dzelzceļu ir 2 stundu brauciens. Kari Porra uzsvēra, ka valstu līmenī savdabība notiek, bet svarīgi ir attīstīt šo sadarbību arī reģionālā līmenī.

Pēc tikšanās Domē viesi apmeklēja Daugavpils cietoksni, kur notika diskusija par reģionālās attīstības un vides jautājumiem. Bija iepazīšanās arī ar Rotko mākslas centru, bet pēcpusdienā viesi no Somijas iepazīsies ar DU Studiju un pētniecības centru „Ilgas”.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Liga Korsaka.




Atpakaļ