Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

06-02-2013

Par pārbaudēm, kuras Daugavpilī veica KNAB darbinieki


Piektdien, 1. februārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki telefoniski informēja Daugavpils pilsētas domes izpilddirektoru Andreju Kursīti par operatīvām darbībām, kuras viņi veic PAS „Daugavpils siltumtīkli”. Andrejs Kursītis bija uzaicināts būt klāt dokumentu izņemšanā uzņēmumā un pilsētas domē. KNAB darbinieki nesniedza nekādu informāciju pašvaldībai par savām darbībām.

Pirmdien, 4. februārī Dome rakstiski griezās KNAB, lūdzot oficiālu situācijas skaidrojumu. Dienas otrajā pusē tika saņemta atbilde, ka notiek izmeklēšana, bet pieprasītā informācija ir ierobežotas pieejamības informācija. Konstatēts, ka piektdien, 1. februārī PAS „Daugavpils siltumtīkli” notika pārbaude, uz laiku bija aizturēts, bet pēc tam atbrīvots uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš. Bez tam, tika aizturēts arī Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir šīs nozares kurators.

Pirmdien, 4. februārī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izsauca Māri Laudiņu, lai saņemtu skaidrojumus par notikušo. Māris Laudiņs, iespēju robežās, sniedza informāciju un iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata, jo KNAB prasība - uz izmeklēšanas laiku viņš nevar pildīt PAS „Daugavpils siltumtīkli” valdes locekļa  pienākumus. Uzreiz tika sasaukta akcionāru sapulce, kas atsauktā Māra Laudiņa vietā uz laiku iecēla par valdes locekli Domes izpilddirektora vietnieku Valēriju Kononovu. Viņam uzdots nodrošināt uzņēmuma stabilu darbu, jo ir apkures sezona, pilsētai jānodrošina siltuma, karstā ūdens  padeve. Pilsētniekiem nav jāsatraucas, bet  uzņēmuma darbiniekus šī situācija neietekmēs. Domes priekšsēdētaja īpaši uzsver, ka pret PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību ne KNAB, ne Valsts kontrolei pretenziju nav.

Tomēr, Žanna Kulakova uzskata, ka situācija ir nepatīkama un nopietna. Mērs uzskata, ka nepieciešamas papildus pārbaudes ar mērķi izslēgt pat vismazākās atkāpes no likuma normām pašvaldības struktūru darbībā. Domes priekšsēdētāja apliecināja, ka tiesībsargājošām iestādēm no pašvaldības puses būs nodrošināta visa veida līdzdalība.

5. februārī Daugavpils Domes priekšsēdētāja parakstīja rīkojumu par audita uzsākšanu PAS „Daugavpils siltumtīkli”. Mērķis ir detalizēti pārbaudīt uzņēmuma ekonomisko un saimniecisko darbību periodā no 2010. gada 1. janvāra līdz šodienai. Uz laiku ieceltajam valdes loceklim Valērijam Kononovam koalīcijas deputāti nolēma uzdot uzsākt neatkarīgu ekspertīzi visiem līgumiem, kas saistās ar siltumstaciju Nr1, Nr.2, Nr.3 darbību.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 




Atpakaļ