Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

13-12-2012

Ar Domes deputātu lēmumu izveidota Daugavpils pašvaldības iestāde “Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs”


13. decembrī Daugavpils Domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu izveidot Marka Rotko centru un apstiprināja iestādes nolikumu, vadītāju  un štatu sarakstu.

Rotko mākslas centrs izveidots ar 2013. gada 1. janvāri, par iestādes vadītāju iecelts Aleksejs Burunovs. Apstiprinātajā štatu saraksta ir 29 darbinieki.

Centra struktūrā ietilpst: Administratīvā nodaļa; Mākslas nodaļa; Sabiedrisko un starptautisko attiecību nodaļa; Kultūrizglītības un vēstures nodaļa; Radošo industriju klubs – Rotko rezidences; Grāmatvedība.

Oficiāli centru atklās nākamā gada aprīlī. Marka Rotko mākslas centrā varēs aplūkot Rotko darbu oriģinālus, kas piesaistīs mākslas cienītājus no dažādām valstīm, plānotas daudzas mākslas ekspozīcijas, mākslas akcijas, plenēri. Rotko mākslas centram jākļūst par nozīmīgu mākslas un tūrisma objektu starptautiskā mērogā.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska uzskata, ka tagad viss ir atkarīgs no kadriem un centra darbības politikas, īpaši mārketinga pasākumiem, tāpēc priekšā vēl liels darbs.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ