Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-08-2012

Deputāti atbalstīja lēmumu par braukšanas maksas atvieglojumiem skolēniem un arodskolu audzēkņiem


Ar 2012 gada 1. septembri uz mācību iestādi un atpakaļ sabiedriskajā transportā Daugavpils vispārizglītojošo mācību iestāžu skolēni varēs braukt par brīvu, bet arodskolu audzēkņi - par puscenu. Šādu lēmumu kārtējā sēdē pieņēma Daugavpils domes deputāti. Ar šo domes lēmumu ir grozīti 2009.gada 27.augusta Noteikumi Nr.20 "Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā". Grozījumi paredz , ka vispārējās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 100% atvieglojumu no braukšanas maksas.

   Noteikumi papildināti ar punktu , kurš nosāka , ka profesionālās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas un kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 50% atvieglojumu no braukšanas maksas. Pašlaik braukšanas maksas atvieglojums vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem ir noteikts 50% apmērā no braukšanas maksas, savukārt profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem braukšanas maksas atvieglojumi šobrīd nav noteikti. Plānots, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā ar mācību gada sākumu - 2012.gada 1.septembri.

Prognozējami pašvaldības budžeta papildus izdevumi vispārējās izglītības iestāžu izglītojamo pārvadāšanai - Ls 135 000, profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo pārvadāšanai – Ls 110 000.

 

Braukšanas dokumentus izsniedz izglītības iestāde. Iesniegumi par atvieglojumu saņemšanu apmācāmajiem būs jāiesniedz mācību iestāžu direktoriem.

 

 

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tel. 65404374




Atpakaļ