Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

27-04-2012

27. aprīlī Daugavpilī strādā starpinstitūciju darba grupa


Darbs Daugavpilī sakās ar tikšanos Daugavpils Domē. Viesiem tika demonstrēta prezentācija par pilsētu un otra prezentācija par Daugavpils cietoksni un aktivitātēm šajā objektā. Pēc tam ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Ž. Kulakovu apsprieda jautājumus, kas  saistīti ar cietokšņa attīstību.

Starpinstitūciju darba grupa tika izveidota ar Finanšu ministrijas rīkojumu 2011. gadā. Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paskaidroja, ka iniciatīva nāk no pašvaldības puses, kad 2011. gadā Daugavpils Dome sāka rakstīt vēstules uz ministrijām ar ierosinājumu piešķirt Daugavpils cietoksnim nacionālā objekta statusu un piešķirt arī valsts finansējumu. Kulakovas kundze izteica gandarījumu, ka pašvaldības aicinājums ir sadzirdēts un veiksmīgi strādā izveidotā darba grupa.

Darba grupā strādā Finanšu ministrijas, Kultūras ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Daugavpils Domes un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” pārstāvji.

Darba grupas uzdevums ir līdz 2012. gada 1. oktobrim iesniegt Ministru kabinetā projektu ar priekšlikumiem par turpmāko rīcību  saistībā ar Daugavpils cietokšņa turpmākās attīstības perspektīvām un finansēšanas modeļus.

Paveikts nopietns darbs, tāpēc Daugavpils Dome ierosināja rīkot šo izbraukuma sēdi, lai darba grupas locekļi redzētu pilsētu un cietoksni. Izbraukuma sēdes uzdevums ir informēt par darba grupas darba rezultātiem, apskatīt cietoksni un tajā esošos objektus.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē Darba grupa kopā ar Domes vadību apmeklēja Daugavpils cietoksni.

Daugavpili darba grupā pārstāv cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis un eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahlins.

Pēc darba grupas vizītes Daugavpils Domes priekšsēdētaja Žanna Kulakova secinaja, ka darba grupas darbs vērtējams ļoti pozitīvi un izteica cerību, ka darba grupas priekšlikumus valdība ņems vērā.

Ž. Kulakova: “Es labi saprotu, ka tas nav pat desmitgades darbs. Objekts ir ļoti liels ar daudzām ēkām, kas prasa aptuveni 90 milj latu ieguldījumus, tāpēc jāsaprot, ka uzreiz tādus līdzekļus neatrast, bet pozitīvi ir tas, ka process ir sākts un valsts gatava iesaistīties mums svarīgā cietokšņa attīstībā.”

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ