Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

20-04-2012

Veselības ministre I. Circene solīja Daugavpilij atbalstu


20. aprīlī Daugavpilī darba vizītē ir veselības ministre Ingrīda Circene. Viņas vizīte sākās no rīta ar doktorātu apmeklējumu, viņa atklāja arī mutes veselības veicināšanas konferenci, viesojās Daugavpils Domē, kur ministri uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakovs, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un vietniece Līvija Jankovska.

Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova uzsvēra, ka ministre Domē ir pirmo reizi, tāpēc piedāvāja sagatavoto prezentāciju par pilsētu un pašvaldības darba aktualitātēm, lielākajiem projektiem, tai skaitā arī veselības aprūpes jomā.

Ingrīda Circene atzina, ka pilsētai ir nopietni plāni, kas noteikti palīdzēs attīstībā. Par cik viņas joma ir veselība, tad no savas puses ministre solīja palīdzēt veselības nozares attīstībai Daugavpilī, jo uzskata, ka Daugavpils ir stratēģiski svarīgs centrs, kas ir jāattīsta. Ministre uzsvēra, ka pamatu pamats šajā nozarē ir primārā veselības aprūpe, tāpēc ministrija ir pieņēmusi lēmumu stiprināt ģimenes ārstu komandas, dodot iespēju piesaistīt papildus speciālistus- māsas un feldšerus. Ministre informēja arī par ERAF finansējuma piesaisti medicīnai.

Ministre pastāstīja, ka mutes veselības veicināšanas konferences laikā radās ideja Daugavpils pilsētas svētku laikā bērniem demonstrēt uzvedumu par mutes veselību, viņa cer, ka to izdosies īstenot.

Tikšanās noslēgumā ministre izteica lielu pateicību Daugavpils Domei par ieinteresētību medicīnas jomas attīstībā, par sadarbību.

Pēcpusdienā Ingrīda Circene apmeklēja Daugavpils Reģionālo slimnīcu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre l. Korsaka.




Atpakaļ