Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

14-03-2012

Viesi no Turcijas interesējās par pilsētas iespējām, pašvaldības budžetu, sadraudzības pilsētām, bezdarbu


14. martā Daugavpils Domē viesojās Turcijas delegācija, kas ieradusies pieredzes apmaiņā. Domē viesus uzņēma Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Bija sagatavota prezentācija par pilsētu, pēc tam viesiem bija iespēja uzdot jautājumus. Delegācijas sastāvā pārsvarā ir speciālisti, kuri nodarbojas ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, risina viņu problēmas, tāpēc Daugavpilī interesē pieredze tieši šajā jomā. Bet viesus interesē arī citi jautājumi. Piemēram, ko nozīmē moto “iespēju pilsēta”? Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka iespējas ir dažādās jomās. Tas ir gan izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, gan vēsture, mūsu unikālais cietoksnis un citi investīciju objekti, gan izglītības plašās iespējas, infrastruktūras modernizācija. Azareviča kungs uzsvēra, ka jāstrādā, lai šīs iespējas ne tikai saskatītu, bet arī piepildītu. Liela loma te ir pašvaldībai, tāpēc Dome atbalsta izglītību, uzņēmējdarbību, kultūru, sportu, jaunatnes aktivitātes, kultūras biedrības, jo pilsētas atšķirības zīme un arī liela bagātība ir tās daudznacionālais sastāvs.

Bija jautājums arī par sadraudzības pilsētām un iespēju iegūt sadraudzības pilsētu arī Turcijā. Līvija Jankovska neredz šķēršļus- Daugavpils atvērta sadarbībai.

Viesi jautāja arī par pilsētas budžetu un tā formēšanas principiem, par bezdarbu, kas Turcijā valstī kopumā ir 9%. Viņi vēlējās uzzināt, kā bezdarba jautājumus risina Latvijā un Daugavpilī. Viesi no Turcijas tika iepazīstināti ar dažādām valsts un ES programmām, par situāciju Daugavpilī.

Tikšanās noslēgumā viesi pilsētai uzdāvināja skaistus suvenīrus un pateicās par silto uzņemšanu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ