Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

02-03-2012

Domes priekšsēdētāju intervēja Somijas valsts radio žurnālists


1. martā savu vizīti Domē bija pieteicis Somijas valsts radio žurnālists M. Kukkanens. Viņa mērķis bija intervija ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu.

Sarunas tēma bija par iedzīvotāju emigrāciju darba meklējumos ārpus Latvijas. Viņš paskaidroja, ka Daugavpils ir izvēlēta tāpēc, ka pēc tautas skaitīšanas datiem te viens no visbūtiskākajiem iedzīvotāju samazinājumiem. Žurnālistu interesēja iemesli, kopējā situācija pilsētā un Daugavpils pašvaldības soļi.

Kulakovas kundze atbildēja, ka tā nav Daugavpils, bet visas valsts problēma, pat problēma Eiropas līmenī. Viņu, kā pilsētas vadītāju ļoti satrauc esošā situācija, bet te palīdzēs valsts politika, viena Daugavpils šo problēmu neatrisinās. Ž. Kulakova pastāstīja par pasākumiem, ko veic pašvaldība- atbalsts uzņēmējdarbībai, kas ir un kas nav pašvaldības spēkos, par darbu ar jaunatni, infrastruktūras modernizāciju, jo bez tās nav nākotnes. Viņa informēja arī par iesākto sadarbību starp Latgales pašvaldību vadītājiem, par dialogu ar valsti. Šobrīd tiek strādāts pie savas- Latgales attīstības programmas, pašvaldības nāks klajā ar saviem piedāvājumiem. Diemžēl, ne tikai emigrācija ir problēma, tā  ir arī zemais dzimstības līmenis, arī šajā virzienā ir nopietni jādomā, ko darīt.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ