Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

01-03-2012

Daugavpils Dome uzņemsies finansēt latviešu valodas kursus daugavpiliešiem


1. martā Domes Finanšu komitejā vairākums deputātu akceptēja lēmuma projektu “Par neformālās pieaugušo izglītības programmu īstenošanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā” , kas paredz latviešu valodas kursu organizēšanu.

 

Par lēmuma projektu nobalsoja visi deputāti, izņemot P. Dzalbi.

Sākumā tiks organizētas 15 grupas, plānotas 6 un 4 mēnešu apmācības 3 līmeņos. Tam nepieciešami 9  985 lati, kas ir pārsvarā atalgojums pedagogiem.

 

Vitālijs Azarevičs: “ Diemžēl, no valsts puses vairs nav atbalsta, izņemot nodarbinātības programmas. Nav vairs bezmaksas kursu, nav integrācijas programmas, pārtraukta LAT2 programma. Pašvaldībai nākas uzņemties pašai atbildību par iedzīvotāju valsts valodas apmācīšanu. Mums tas ir jādara. Ja būs cilvēku interese, mēs atbalstīsim kursu darbību arī turpmāk”.

Ja Daugavpils Domes deputāti akceptēs lēmuma projektu par bezmaksas latviešu valodas kursu rīkošanu pilsētā, kursi varēs sākt darbu jau ar 15. martu.

Kursu darbību koordinēs Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļa. Nodaļa turpina apzināt arī to, cik iedzīvotāju kopumā vēlas mācīties latviešu valodu, kā arī prasmju līmeni.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ