Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

15-02-2012

Ž. Kulakova ar Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem apsprieda darba plānu 2012. gadam


15. februārī pie Domes priekšsēdētājas pulcējās Sociālo lietu pārvaldes darbinieki. Tikšanās sākumā Sociālo lietu pārvaldes darbinieki pateicās Domes priekšsēdētājai Žannai Kulakovai par atbalstu un apstiprināto budžetu, kas ļauj veiksmīgi strādāt arī šogad, neskatoties uz to, ka maznodrošināto skaits dubultojies.

 

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova uzsvēra, ka sociāli ekonomiskā situācija labāka nav kļuvusi, pašvaldībai svarīgi ir palīdzēt visiem, kam šī palīdzība nepieciešama, tāpēc pārvaldes darbiniekiem arī slodze dubultojas.

Ž. Kulakova: “ Es labi apzinos, ka jūsu darba apjoms ir kļuvis lielāks, štatus palielināt mēs nevaram, tāpēc visas cerības uz jūsu profesionalitāti, atbildību un zināšanām. Es zinu, ka jums viss izdosies. Šīs tikšanās uzdevums ir izvērtēt 2011. gadā paveikto un saskaņot Sociālo lietu pārvaldes plānus uz šo gadu.”

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova informēja, ka 2011. gadā pārvalde strādāja veiksmīgi, pēc nospraustā plāna, viss ieplānotais bija izpildīts. Runājot par 2012. gadu Svetlana Gavrilova skaidroja, ka pārvaldes darbs mainīsies, kas saistīts ar izmaiņām likumdošanā. Tās ir pozitīvas, jo dod sociālajiem darbiniekiem daudz vairāk iespēju darbā ar klientiem, īpaši cilvēku motivēšanā iesaistīties darba tirgū un sākt pilnvērtīgu dzīvi nodrošinot sev iztiku.

Tikšanās laikā bija runāts arī par pasākumiem pilsētas mērogā. Pirmkārt, tā ir tradicionālā akcija “Laimīga ģimene”, bet šogad būs arī jauni pasākumi, kas būs veltīti Starptautiskajam Skaistas novecošanas gadam. Daugavpils pasākumu plāns  jau iekļauts visas Latvijas plānā. Ir notikusi tikšanās ar sabiedriskajām organizācijām, kur pārrunāti plāni uz šo gadu.

Turpināsies aktīvs darbs bērnunamā “Priedīte”. Sociālie darbinieki jau apgūst rehabilitācijas programmas, kuru uzdevums būs palīdzēt bērnam integrēties ģimenē, jo galvenais mērķis ir panākt, lai katram bārenim būtu sava ģimene.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzklausīja katra darbinieka viedokli un darba plānu, apsprieda esošo sociālo situāciju un pārrunāja visas Sociālo lietu pārvaldes darbu 2012. gadā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ