Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

07-02-2012

Nīderlandes vēstnieks ļoti ieinteresējās par Daugavpils ES fondu izlietojumu, tūrismu un pateicās par jaunu informāciju


7. februārī Daugavpilī viesojās Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā Jurriāns Krāks. Viņa vizīte pilsētā sākās ar tikšanos Daugavpils Domē. Domē vēstnieks tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovau, 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un Attīstības departamenta speciālistiem.

7. februārī Daugavpilī viesojās Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā Jurriāns Krāks. Viņa vizīte pilsētā sākās ar tikšanos Daugavpils Domē.

Domē vēstnieks tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovau, 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un Attīstības departamenta speciālistiem.

Kulakovas kundze vēstnieku iepazīstināja ar pilsētas dzīves aktualitātēm un piedāvāja prezentāciju par Daugavpili- iespēju pilsētu.

Jurriāns Krāks izteica pateicību par tik izsmeļošu un jaunu informāciju par Daugavpili. Viņš mūsu pilsētā ir trešo reizi un ikreiz redz kaut ko jaunu. Viņš izteica prieku par to, ka pilsēta attīstās, ka tai ir daudz plānu.

Vēstnieks ieinteresējās par Rotko centra projektu un citām aktivitātēm, kas saistītas ar dižā mākslinieka vārdu. Žānna Kulakova pastāstīja par to kā kopumā mainās cietokšņa ārējais veidols, kas vēl ir ieplānots šajā unikālajā piemineklī. Vēstnieks jautāja par loģistikas attīstību pilsētā, jo Daugavpils ir liels ceļu krustpunkts. Par to vairāk informēja Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Tikšanās laikā daudz bija runāts par pārrobežu sadarbību, daudz bija jautājumu par sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa pastāstīja par projektiem, ko realizējam kopā ar kaimiņvalstīm piesaistot ES finansējumu. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpilij nav tikai šie pārrobežu projekti , kam ir ļoti liela loma, bet pilsētai visās kaimiņvalstīs ir arī sadraudzības pilsētas un savi sadarbības projekti.

Vēstnieks pieskārās arī jauniešu tēmai, jo tā kļuvusi aktuāla visā Eiropā. Viņš velējās uzzināt, kā Daugavpilī risina jauniešu problēmas, īpaši ar jauniešu nodarbinātību.

Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs pastāstīja par darbu, ko veic pašvaldība, par jauniem projektiem, par nodarbinātību vasarā un jauniešu atpūtas iespējām. Vēstnieks jautāja par tūrismu Daugavpilī. Kulakovas kundze uzsvēra, ka tūrisma iespēju ir ļoti daudz, visdažādākajām gaumēm un to pilsēta centīsies pierādīt pirmajā Tūrisma konferencē, kas notiks Daugavpilī 23.-24. februārī.

Vēstnieks interesējās arī par Daugavpils iedzīvotāju aktivitāti māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veikšanā, jo arī šī tēma Eiropā aktuāla un daudzās valstīs aktīvi pārbūvē mājas, lai taupītu, lietotu lētāku kurināmo. Žana Kulakova pastāstīja gan par ES piedāvāto māju siltināšanas programmu, kur  ES līdzfinansējums ir 50%, bet šī iespēja neieinteresēja daugavpiliešus, bet Daugavpils pašvaldības programma, kur pašvaldības līdzfinansējums ir 80% izsauca interesi un jau divas mājas tiks siltinātas.

Tikšanās noslēgumā Nīderlandes vēstniekam Jurriānam Krākam Daugavpils mērs Žanna Kulakova pasniedza pilsētas suvenīrus un uzsvēra, ka Daugavpils ir atvērta sadarbībai visdažādākajās jomās.

Pēc tikšanās Domē vēstnieks apmeklēja Daugavpils Universitāti un uzņēmumus “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”, “East Metal” un Transporta un sakaru institūtu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ