Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

02-02-2012

Ž. Kulakova Valsts prezidentam izteica pilsētas redzējumu par tās tālāko attīstību un valsts atbalstu


Šonedēļ notika Latgales pašvaldību- Daugavpils, Rēzeknes un Krāslavas mēru tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Saruna bija par Latgales nākotni un reģiona attīstības iespējām.

Latgales pilsētu mēri ar prezidentu vienojās, ka divu nedēļu laikā pašvaldības izstrādās savu redzējumu par pilsētu attīstību un ieteikumus valsts atbalsta saņemšanai. Tas ir svarīgi, lai attīstītos pierobežu pašvaldības un noņemtu sociālo spriedzi šajā reģionā.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja, ka viņa izvirzīja trīs svarīgus jautājumus, kas attiecas uz Daugavpils nākotni. Pirmais, nākamajā plānošanas periodā par prioritāti Daugavpilij izvirzīt uzņēmējdarbības un rūpniecības attīstību ES finansējuma saņemšanai. Kulakovas kundze uzsvēra, ka ekonomiku var attīstīt tikai tad, kad pilsētā būs jauni uzņēmumi, attīstīsies ražošana, jo Daugavpilī ir rūpnieciska infrastruktūra, tā tikai jāatjauno. Sarunā ar prezidentu Žanna Kulakova aktualizēja arī citu problēmu, kas saistīta ar uzņēmējdarbību- kadru trūkums, īpaši metālapstrādē, bet Daugavpilī 22% ir tieši metālapstrādes uzņēmumi. Ž. Kulakova ierosināja valsts līmenī veikt monitoringu, kādi speciālisti vajadzīgi, kādi ir pārprodukcijā. Būtu lietderīgi atjaunot arī valsts sadali budžeta vietu studentiem, lai uzņēmumi būtu nodrošināti, kaut uz laiku, ar speciālistiem.

Trešais jautājums, ko Ž. Kulakova pārrunāja ar prezidentu skāra jaunatni. Izteikts ierosinājums valsts līmenī izstrādā jauniešu koncepciju, lai apturētu viņu aizbraukšanu no valsts.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ