Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

02-10-2018

Pašvaldībā lemj par treniņu procesa atjaunošanu šāvējiem


Jūlijā esošajā šautuvē Raiņa ielā nobruka siena. Treniņu process tika apturēts. Speciālisti izvērtēja situāciju šajā ēkā un ir atzinums, ka tā nav atjaunojama. Ar Domes priekšsēdētāja rīkojumu ir izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir piedāvāt priekšlikumus par telpām šautuves darbības nodrošināšanai līdz jaunas šautuves izbūvei, sniegt priekšlikumus par jaunās šautuves atrašanās vietu.

2. oktobrī notika darba grupas pirmā sēde. Pieaicināti bija arī valsts dienestu pārstāvji. Visi ir ieinteresēti, lai Daugavpilī būtu moderna šautuve.  Valsts policijas, Zemessardzes un robežsardzes darbinieki šaušanas treniņus rīko ārpus pilsētas- šautuvēs citās pašvaldībās. Ir iecere būvēt modernu divstāvu šautuvi un piemērotākā vieta ir Stacijas un Balvu ielu krustojumā. Bet kamēr tiek lemts jautājums par finansējumu projektēšanai un būvdarbiem ir steidzami jāatrisina jautājums par pagaidu telpām treniņiem. Jānodrošina treniņu process sportistiem un arī sporta skolas audzēkņiem, jo šaušanas sports un biatlons ir populāri sporta veidi.

Tika izskatīti 3 varianti- Skrošu rūpnīca piedāvā telpas, šautuvei piemērota telpa ir Daugavpils tehnikumā, abos gadījumos ir nepieciešams pielāgot šīs telpas un tās sertificēt. Trešais variants ir esošās šautuves sienu nostiprināšana. Visos gadījumos ir nepieciešami kapitālieguldījumi. Tāpēc nolemts ir katrai vietai sastādīt nepieciešamo darbu un izdevumu apjomu, lai varētu funkcionēt pagaidu šautuve. Tiks sastādītas tāmes un šo  jautājumu turpinās skatīt darba grupas nākamajā sēdē.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ