Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

26-01-2012

Domes sēdē apstiprināts pilsētas 2012. gada budžets


26. janvārī notika Daugavpils Domes sēde, kurā deputāti skatīja jautājumu par šī gada Daugavpils pilsētas budžetu. Deputāti pieņēma lēmumu apstiprināt Domes 2012. gada budžetu. Balsojums: 1 deputāts pret, 1 atturējās, 13 bija par budžeta pieņemšanu.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka tas ir attīstības budžets. “Neviena programma struktūrvienībās un uzņēmumos nav slēgta, visi iesāktie darbi turpināsies. Mēs pat spējām ieplānot arī papildus darbus. Tiks remontētas pašvaldības ēkas, piemēram, muzeja ēka, bērnu patversme “Priedīte”. Vairāk naudas esam atvēlējuši energoefektivitātes programmas realizācijai- ja pērn tie bija 50 tūkstoši lati, šogad paredzēti jau 150 tūkst., ko pašvaldība gatava atvēlēt māju siltināšanas atbalstam. Prieks, ka šī pašvaldības programma aktivizējusies- pirmās mājas, kas uzsāks siltināšanu  būs Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35.

Papildus finansējums paredzēts arī izglītībai- latviešu valodas skolotāju algām bērnudārzos, pagarinātās dienas pedagogiem, paredzētas dotācijas sabiedriskajam transportam, kas ļaus nepaaugstināt braukšanas cenas. Jārēķinās ar izdevumiem sociālajai jomai, jo aizvadītajā gadā cilvēku ar maznodrošināto statusu kļuva par 22% vairāk. Kredītportfelis mūsu pašvaldībai šogad ir 12,8%, 2011. gadā bija 14,8%.”, skaidro Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

 

Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs: “ Šo budžetu varu nosaukt par optimistisku, domāju, ka izdosies daudz izdarīt arī šogad- plānu mums ir daudz. Prieks, ka palielinājās finansējums izglītībai, mēs atradām iespējas papildus finansēt pedagogu algas bērnudārzos, latviešu valodas mācīšanu. Par procentu lielāks ir izglītības bidžets-39%. Mums izdevās ieplānot līdzekļus izglītības iestāžu un kultūras iestāžu ēkās, piemēram, Latviešu kultūras centrā, Bibliotēkā.

Ne kultūras, ne izglītības, ne medicīnas jomas nesaņems mazāk kā pērn, daudzviet pat vairāk. Mēs turpinām veltīt pastiprinātu uzmanību darbam ar jaunatni. Arī šovasar būs vasaras atpūtas nometnes un iespējas strādāt vasaras brīvlaikā- arī šīs programmas mēs nesamazinājām. Pilnveidosim sadarbību ar jauniešu organizācijām. Ļoti ceru, ka 2012. gada Pilsētas svētki- veltīti sportam būs vēl grandiozāki un interesantāki nekā pērn. Es ar cerībām raugos uz šo budžetu, gads noteikti nebūs sliktāks par iepriekšējo.”

 

Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs: “ Es pievienojos priekšsēdētājas teiktajam, ka tas ir attīstības budžets, jo visas jomas attīstīsies, visi kas prasīja līdzekļus saviem darbiem un projektiem to arī saņems. Man ir liels gandarījums, ka vairāk uzmanības veltīsim komunālās nozares attīstībai. Paskaidrošu, kāpēc? 2011. gadā mēs nodevām ekspluatācijā lielu un nozīmīgu objektu- autotransporta mezglu, kā arī 10 jaunas ielas. Tie ir papildus apjomi, kas prasa papildus līdzekļus šo ielu uzturēšanai. Mēs veltīsim uzmanību arī iedzīvotāju atpūtai. Darbu sākām jau pagājušajā gadā, ierīkojot atpūtas vietas pilsētas mikrorajonos skaistākajos dabas stūrīšos. Šogad plānojam pievērst uzmanību jaunu parku un skvēru izveidei, bērnu rotaļu laukumiem.

Turpināsies aktīvs darbs Daugavpils cietoksnī, modernizēsim ielu apgaismojuma sistēmu Jaunajā Forštatē, turpināsim ielu remonta darbus, plānojam gatavot skiču projektu autotransporta mezgla 3. kārtai Kandavas ielā un virzīsim šo projektu ES finansējuma saņemšanai. Vēl viens svarīgs darbs- luksoforu sistēmas modernizācija.

Kas attiecas uz sportu, tad tam šogad īpaša loma. 2012. gads pilsētā būs sporta zīmē un arī Pilsētas svētki jūnijā būs veltīti sportam. Runājot par finansējumu, noteikti tas nesamazinās sporta nozarei. Uzskatu, ka veiksmīgi veikta sporta jomas optimizācija un tas dod rezultātu.”

 

Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska: “ Budžets ir labs. Darbs paveikts liels. Pats svarīgākais, ka ir ieplānoti nepieciešamie līdzekļi ES projektu līdzfinansēšanai. Lielākie projekti būs noteikti saistīti ar pilsētas infrastruktūras modernizāciju- A-13 ielas rekonstrukcija, ko ilgi gaidījām, Tramvaju uzņēmuma modernizācijas projekts, bērnudārzu siltināšana.

Paplašināsim darbu Daugavpils popularizēšanā, tas ļoti cieši saistīts ar tūrismu, kas ir noteikts par pašvaldības darba prioritāti. Jau februārī notiks pirmā Starptautiskā Tūrisma konference. Ir iecerēta vesela mārketinga programma. Turpināsim sadarbību ar uzņēmējiem, daudzveidosim Daugavpils suvenīru klāstu”.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka darbs pie budžeta bija grūts, jo paralēli nācās strādāt ar valdību, aizstāvēt pašvaldības intereses, pārliecināt, lai pašvaldība saņemtu pēc iespējas vairāk finansējuma no valsts. Kopā strādājot izdevies izveidot optimālu pilsētas budžetu, kas paver iespējas arī tālākai attīstībai. 

Ziņojums par 2012. gada budžetu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ