Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

02-08-2018

Deputāti iepazinās ar maģistrālo kanalizācijas tīklu būvniecības projektu


2.augustā Daugavpils domes Attīstības komitejā un Īpašuma komitejā deputāti iepazinās ar SIA „Daugavpils ūdens” sagatavoto projektu “Maģistrālo kanalizācijas tīklu būvniecība  Tukuma ielā no Užvaldes ielas līdz Aglonas ielai, no Tukuma ielas 110a līdz Tukuma ielai 104b un no Aglonas ielas līdz Tukuma ielai 84, Daugavpilī”. Projekta ietvaros plānots izbūvēt 36 dzīvojamo māju kanalizācijas pieslēgumus. Tas dos iespēju 190 Daugavpils pilsētas Tukuma ielas iedzīvotājiem izmantot centralizētās kanalizācijas sistēmas pakalpojumus. Kopumā projekta ietvaros plānots izbūvēt 377 m maģistrālo kanalizācijas tīklu ar diametru OD 250 un 576 m kanalizācijas pievadu ar diametru OD 160 dzīvojamo māju pieslēgšanai. Pieslēdzot mājsaimniecības, Daugavpils pilsētas centralizētajai kanalizācijas sistēmai, tiks samazināti riski, kas ir saistīti ar šo cilvēku radīto neattīrītu notekūdeņu nonākšanu apkārtējā vidē (Daugavas upes baseinā un Baltijas jūrā). Projekta kopējās izmaksas provizoriski var sastādīt 260 tūkstoši eiro, ber pievienotās vērtības nodokļa, tās tiks precizētas pēc iepirkuma veikšanas un izvērtēšanas.

Ņemot vērā, ka šis ielu posms tika asfaltēts Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta ietvaros, tajā nebija iespējams izbūvēt kanalizācijas tīklu realizējot „Ūdenssaimniecības attīstības Daugavpilī, III kārta” projektu. SIA „Daugavpils ūdens” ir griezušies vairāk ka 20 minētā rajona iedzīvotāji ar lūgumu pieslēgt viņu mājas centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Uzņēmums par saviem līdzekļiem ir izstrādājis būvprojektu, bet lai realizētu projektu nepieciešams finansējums.

Komiteju sēdēs deputāti pieņēma zināšanai SIA „Daugavpils ūdens” valdes locekļa Ģirta Kolendo ziņojumu par projektu “Maģistrālo kanalizācijas tīklu būvniecība  Tukuma ielā no Užvaldes ielas līdz Aglonas ielai, no Tukuma ielas 110a līdz Tukuma ielai 104b un no Aglonas ielas līdz Tukuma ielai 84, Daugavpilī”, tā īstenošanu varēs uzsākt tikai pēc finansējuma piešķiršanas.

 

Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ