Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

01-08-2018

Daugavpili apmeklēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes pārstāvji


31. jūlijā Daugavpilī darba vizītē bija ieradies Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) vadītājs Juris Dambis ar kolēģiem.

Tikšanās laikā ar Daugavpils pilētas domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dukšinski, Domes izpilddirektores vietnieci Tatjanu Dubinu, Īpašuma pārvaldīšanas departamenta, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta, Attīstības departamenta un Daugavpils cietokšņa pārstāvjiem, tika apspriesti jautājumi par sadarbību starp pašvaldību un pārvaldi. J.Dambis uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā mūsu pilsētā ir notikušas daudzas pozitīvas pārmaiņas, ar paveikto Cietoksnī var lepoties ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskajā mērogā.

Domes priekšsēdētaja vietnieks J. Dukšinskis informēja, ka pašvaldība arī turpmāk ir gatava aktīvi strādāt, saglabājot un attīstot pilsētas kultūras matojumu. Šogad izstrādāta un jau darbojas programma sakrālā matojuma saglabāšanai, pašlaik norit darbs, sagatavojot dokumentus, kas ļaus piešķirt pašvaldības finansējumu privātīpašumā esošo pieminekļu sakārtošanas projektiem. Prezentācijā pārvaldes pārstāvji tika informēti par Daugavpils domes plānotajiem attīstības projektiem Cietokšņa teritorijā un plānotiem risinājumiem kultūras mantojuma saglabāšanā.

Kopš š.g. jūnija Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (bijusī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija) strādā jaunā statusā, mainījies ne tikai tās nosaukums, bet arī darbības mērķis. Kā uzsvēra J. Dambis, turpmāk NKMP būs ne tikai kontrolējoša institūcija, bet darbosies kā kompetences centrs, kas palīdzēs veidot un attīstīt sabiedrībai ērtu un profesionālu kultūras mantojuma aizsardzības sistēmu. Pašlaik NKMP ir sākusi darbu, pārskatot kultūras pieminekļu saraktu, turpmāk tie tiks dalīti trijās grupās: valsts, reģionālās un vietējās nozīmes pieminekļi. Sagatavojot šo saraktu, būs nepieciešama cieša sadarbība ar pašvaldībām. Tikšanās laikā puses vienojās, ka Daugavpils pilsētas teritorijā esošo pieminekļu saraksts tiks izskatīts prioritārā kārtībā, ņemot vērā, ka ir izstrādāts jaunais teritorijas plānojums, kas plānots nodot publiskai apspriešanai.

Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ