Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

20-04-2018

ASV vēstniece apmeklē Daugavpili


ASV vēstniece Nensija Petita uzturas oficiālā vizītē  Daugavpilī no 19. līdz 20. aprīlim. Vizītes laikā vēstniece tikās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāju Jāni Dukšinski.

Bija sagatavota prezentācija par pilsētas sociāli ekonomisko situāciju, projektu realizāciju, kultūru, izglītību. Vēstniece nav pirmo reizi Daugavpilī, tāpēc var vērtēt pārmaiņas pilsētā. Vēstniecei ļoti patīk jaunais pilsētas sauklis “Daugavpils ir daudzveidība”. Viņa augstu vērtē Daugavpilī paveikto nacionālo minoritāšu integrācijā. Bija daudz jautājumu par izglītības jomu. Par to, kā izglītības sistēmu ietekmē emigrācija, kā pašvaldībā vērtē reformas izglītībā. Plaša diskusija izvērtās par investoru piesaistes iespējām, par jau esošajiem investoriem un viņu sadarbību ar pašvaldību. Ar Rihardu Eigimu vēstniece tikās pirmo reizi, tāpēc interesējās par viņā redzējumu, kā attīstīt pilsētu. Rihards Eigims uzskata, ka svarīgākās ir sociālā joma, ES fondu apguve un projektu realizācija, kā arī sports.

ASV vēstniece tikās arī vietējām nevalstiskajām organizācijām, biznesa pārstāvjiem un apmaiņas studentiem, apmeklēja izglītības iestādes. Tāpat vēstniece apmeklēs Marka Rotko mākslas centra piecu gadu jubilejas pasākumu.

Domes Sabiedrisko attiecību un  mārketinga nodaļa




Atpakaļ