Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

12-04-2018

Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē prezentēja projektu “Videi draudzīga transporta attīstība”


Uzņēmuma “Daugavpils satiksme” speciālisti ir sagatavojuši prezentāciju par šo projektu, kas paredz tramvaja sliežu pārbūvi un modernizāciju.

Projekts paredz sliežu ceļu pārbūvi no Vienības ielas līdz Stacijas ielai un no Parādes ielas līdz 3. maršruta tramvaja galapieturai pie cietokšņa. Īpaši daudz problēmu ir tieši šajā 3. maršruta posmā Cietokšņa ielā. Ir daudz iedzīvotāju sūdzību par trokšņiem, jo apkārt ir daudzdzīvokļu mājas. Esošā situācija rada arī problēmas ar transporta kustības drošību, ir ceļu satiksmes negadījumu riski.

Notika ļoti detalizēta šī projekta analīze, daudz bija jautājumu, kurus komisijas sēdē izrunāja. Komisijas locekļi pieņēma lēmumu virzīt šo jautājumu skatīšanai Attīstības komitejā un Pilsētas saimniecības komitejā.

Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks, Pilsētbūvniecības un vides komisijas priekšsēdētājs Igors Prelatovs uzsvēra, ka šis projekts ir saimnieciski ļoti svarīgs un nepieciešams pilsētai, tas atrisinās daudzas problēmas- ceļu satiksmes drošība, iedzīvotāju ērtība, videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība pilsētā.

Lai projektu realizētu ir nepieciešams papildus finansējums, bet šo jautājumu deputāti skatīs atsevišķi.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ