Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-03-2018

Iespējams, ka Daugavpilī būs jauna un moderna ražotne


7. martā Daugavpilī ieradās potenciālie investori – uzņēmēji no Nīderlandes, lai sāktu dialogu par jaunas ražotnes izveidi pilsētā.

Kompānija pēc vairākām tikšanās reizēm ar Attīstības departamentu un Domes vadību pašvaldībai ir iesniegusi vēstuli ar jautājumiem par iespējām realizēt savu investīciju projektu pilsētā.

Daugavpils Domē notika darba tikšanās, kurā piedalījās Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis, izpilddirektore Inga Goldberga, Attīstības departamenta, Īpašuma pārvaldīšanas departamenta, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta speciālisti un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji.

Uzņēmēju pārstāvji apliecināja savu ieinteresētību uzsākt darbību Daugavpilī. Kompānijas profils ir dzīvnieku izcelsmes produktu pārstrāde. Savukārt, pašvaldības vadība izteica gatavību sadarbībai, jo uzņēmums sola ne tikai investēt, ieguldot ievērojamus līdzekļus ražotnes izveidei, bet arī izveidot apmēram 200 darba vietas.  Kā piemērotākā vieta jauna investīciju projekta realizācijai tika atzīta Križu mikrorajona industriālā teritorija, ko pašvaldība plāno attīstīt ar ES Struktūrfondu palīdzību. Pašvaldības speciālisti informēja investorus par visiem nosacījumiem un procedūrām, piemēram, izsoli, sabiedrisko apspriešanu, saskaņojumiem, ekspertīzēm, ko paredz Latvijas valsts likumdošana.

Daugavpils pašvaldība ir gatava ciešai sadarbībai un arī atbalstam. Pašvaldības atbalsta iespējas ir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi, publiskās infrastruktūras nodrošināšana, projektēšana, sabiedriskās apspriešanas veikšana. Ja investori būs  gatavi realizēt šo projektu, būvēt jaunu ražotni Križos, viņi varēs pretendēt uz zemes nomu. Investori savu atbildi par pieņemto lēmumu pašvaldībai sniegs divu nedēļu laikā, pēc kā tad arī tiks lemts par konkrētiem soļiem tālākai darbībai.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ