Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

05-03-2018

Turpinās Daugavpils Domes dialogs ar Veselības ministriju par atbalstu Daugavpils Reģionālajai slimnīcai


2. martā Daugavpils Domē notika Domes priekšsēdētāja Riharda Eigima, vietnieka Aivara Zdanovska, Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadītāju Reiņa Joksta, Ilonas  Skrindas, Domes priekšsēdētāja padomnieces Intas Vaivodes   tikšanās ar Veselības ministrijas pārstāvjiem.

Sarunā piedalījās Veselības ministrijas Valsts sekretārs Aivars Lapiņš, Veselības ministres biroja vadītājs Andrejs Panteļejevs, Saeimas deputāte, Lauku ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska, politiķis Jānis Dūklavs, Daugavpils Domes deputāts Jānis Lāčplēsis.

Saruna bija par Daugavpils Reģionālās slimnīcas attīstību, par iespēju slimnīcu atbalstīt finansiāli, ņemot vērā iepriekšējā gada darba rezultātus. Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis skaidro, ka lielākā problēma ir pārstrāde, kas radusies slimnīcā tā iemesla dēļ, ka pērn pacientu bija daudz vairāk nekā bija ieplānots. Radās aptuveni miljons eiro zaudējumi. Pašvaldība veic pārrunas ar Veselības ministriju par to, lai slimnīcai segtu vismaz pusmiljonu eiro. Daugavpils Dome pastāvīgi iegulda savus līdzekļus slimnīcas attīstībā. Domes atbalsts ir ļoti nozīmīgs, tie ir 400 tūkst. eiro slimnīcas pamatkapitāla palielināšanai, pensionāriem ir iespēja 4 dienas ārstēties visos Latvijas stacionāros, Daugavpils Dome strādā pie kadru problēmu risināšanas medicīnā. Lai piesaistītu jaunos ārstus pašvaldība maksā stipendijas topošajiem mediķiem, tiek risināti arī dzīvokļu jautājumi.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē Veselības ministrijas delegācija apmeklēja Reģionālo slimnīcu.

Pašvaldības dialogs ar Veselības ministriju  tiks turpināts.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

 




Atpakaļ