Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

19-02-2018

Aprīlī Daugavpili plāno apmeklēt delegācija no Sanktpēterburgas


19. februārī, tiekoties ar Domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu un Domes deputāti Līviju Jankovsku, Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs pastāstīja, ka aprīlī tiek plānota Sanktpēterburgas Petrogradas apgabala delegācijas vizīte Daugavpilī.

Daugavpilij ir sadarbības līgums ar Sanktpēterburgu. Līgums paredz sadarbību dažādās jomās. Sadarbības partneri ir nākuši klajā ar iniciatīvu apmeklēt Daugavpili. Līvija Jankovska uzskata, ka sadarbība ir jāattīsta, jo maksimāli  jāizmanto sadraudzības pilsētu potenciāls. Ar Sanktpēterburgu ir bijusi veiksmīga sadarbība medicīnā, izglītībā un kultūrā, tā jāaktivizē, bet ir daudz  citu iespēju .

Rihards Eigims augstu vērtē Krievijas ģenerālkonsula iniciatīvas un ieinteresētību sadarbības veicināšanā ar Daugavpils sadraudzības pilsētām. Krievijā Daugavpilij  sadraudzības pilsēta ir arī Maskava- Centrālais apgabals, Narofominska un Pleskava.

Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs ierosināja paplašināt Daugavpilī rīkotos ekonomikas forumus, piesaistīt Krievijas iespējas, lai  vairāk uzņēmēju tiktos, iespējams, pat noslēgtu līgumus. Vēl viens ierosinājums bija starptautiska Latgales mēroga Sadraudzības pilsētu foruma rīkošana. Līvija Jankovska pastāstīja, ka septembrī Magdeburgā būs liels Sadraudzības pilsētu forums. Šī foruma laikā varētu gūt pieredzi organizatoriskā aspektā, lai varētu veiksmīgi rīkot forumu  arī Latgalē.

Rihards Eigims uzskata, ka ir jāveicina  biznesa sadarbība, jāpalīdz uzņēmējiem atrast sadarbības partnerus, tas ir svarīgi abām pusēm. Viņš pastāstīja, ka uzņēmēji un amatnieki no Pleskavas ļoti vēlas piedalīties jau tradicionālajos Rīgas ielas tirdziņos. Uzņēmējiem ir vajadzīgs informatīvs un arī praktisks atbalsts, par to var kļūt tieši tādi forumi.

Krievijas ģenerālkonsuls Andrejs Vladimirovs iepazīstināja ar jauno Ģenerālkonsulāta atašeju Vladislavu Balakinu. Rihards Eigims izteica prieku, ka ir jauni, enerģiski speciālisti, tas nozīmē, ka būs arī jaunas idejas. Rihards Eigims novēlēja veiksmi jaunajā darbā.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ