Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

15-02-2018

Deputāti uzklausīja ziņojumu par vasaras koncertzāles būvniecību Centrālajā parkā


Projektu par Oskara Stroka vasaras koncertzāles būvniecību Daugavpilī izstrādāja speciāli izveidota darba grupa. 2017. gada oktobrī šo projektu atbalstīja Pilsētbūvniecības un vides komisijā un tika nolemts to virzīt uz iepirkumu projektēšanas darbiem. Sakarā ar to, ka finansējuma nepietiek, administrācija sagatavoja ziņojumu un lūdza to izskatīt Attīstības komitejas sēdē.

Šī gada pašvaldības budžetā projektēšanas darbiem ieplānoti 100 tūkst. eiro, iespējams, ka būs nepieciešams papildus finansējums. Bez tam, šogad plānota arī šautuves nojaukšana, kas atrodas projekta teritorijā, kā arī šautuves ierīkošana citā vietā. Koncertzāli plānots uzbūvēt līdz 2020. gadam, tam nepieciešami lieli pašvaldības kapitālieguldījumi. Domes izpilddirektore Inga Goldberga uzskaitīja arī riskus, kas  saistīti ar šo projektu. Nav izstrādāts tehniski ekonomiskais pamatojums un darbības stratēģija. Kādi būs apkalpošanas izdevumi pēc 2020. gada, nepieciešama nopietna analīze, kā koncertzāles darbība ietekmēs citu kultūras objektu darbu. Paredzētā koncertzāle varēs darboties no maija līdz septembrim, tāpēc jārisina jautājums, kā to ekspluatēt ziemā. Atbildes uz šiem jautājumiem nepieciešamas, lai izstrādātu precīzu darba uzdevumu un kvalitatīvu projektu.

Domes deputātu starpā izvērtās diskusija par koncertzāles lietderību. Deputāti vienojās, ka tiks uzdots izstrādāt koncertzāles būvniecības tehniski ekonomisko pamatojumu un aprīlī atgriezties pie šī jautājuma izskatīšanas Attīstības komitejas sēdē.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ