Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-02-2018

Sagatavoti priekšlikumi kultūras procesu attīstībai un pilnveidošanai mūsu pilsētā


Ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Riharda Eigima rīkojumu, 2017.gada 19.oktobrī tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija izstrādāt priekšlikumus par kultūras procesa attīstību un pilnveidošanu Daugavpils pilsētā.

Darba grupa sēžu laikā uzklausīja kultūras  profesionāļu viedokļus un priekšlikumus par kultūras procesiem un to norisi Daugavpilī, izanalizēja esošo iestāžu darbību.

Apkopojot iegūto informāciju, darba grupa secināja, ka kultūras pasākumi Daugavpilī norit labā profesionālā līmenī. Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja piedalīties, redzēt un dzirdēt plaši atzītus gan pasaules, gan Latvijas māksliniekus. Ļoti liela uzmanība tiek veltīta arī Daugavpils kultūras pārstāvjiem visās vecuma grupās. Šai ziņā kultūras pārvaldes, teātra, kultūras centru, nacionālo biedrību u.c. kultūras grupu darbs vērtējams pozitīvi. Tomēr ir arī jomas, kas ir jāsakārto, lai uzlabotu pašvaldības kultūras iestāžu darba efektivitāti. Īpašu uzmanību jāpievērš pašvaldības iestāžu organizētajiem kultūras pasākumiem un to plānošanai. Dažādu pasākumu norise vienā laikā ierobežo iespējas pilsētas iedzīvotājiem tos apmeklēt, kas izsauc neapmierinātību pilsētnieku un pilsētas viesu vidū. Ja pasākumi notiek vienlaicīgi, nevar arī efektīvi izmantot esošos tehniskos un cilvēkresursus, kas rada papildus izdevumus no pašvaldības budžeta.

Ņemot vērā izdarītos secinājumus, darba grupa piedāvā veikt virkni pasākumu, kas ļaus efektīvāk izmantot kultūras jomai piešķirtos resursus, uzlabot institūciju savstarpējo sadarbību, pasākumu plānošanu, nodrošināt mērķtiecīgāku mārketinga pasākumu plānošanu un īstenošanu.

Lai iepazīstinātu ar sagatavoto gala ziņojumu Darba grupa šodien, 9.februārī tikās ar pilsētas kultūras centru vadītājiem. Diskusijas lakā iestāžu vadītāji pārsvarā atbalstīja piedāvātās idejas.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis uzsvēra, ka izmaiņas nenotiks vienas dienas laikā, process tiks īstenots plānveidīgi un pārdomāti.

Tuvākajā laikā ar darba grupas sagatavotajiem  tiks iepazīstināti Domes deputāti.

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ