Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-02-2018

Piešķirs pašvaldības stipendijas arī topošajiem stomatologiem


Tādu lēmumu deputāti pieņēma Domes sēdē. Veikti grozījumi saistošajos noteikumos “Par pašvaldības stipendijas piešķiršanas  kārtību”.

Ar grozījumiem paredzēts piešķirt stipendiju 350 eiro mēnesī zobārstniecības studiju programmas 4. un 5. kursa studentiem, kurus rekomendēs augstskola, kuri noslēgs līgumu ar ārstniecības iestādi, kur apņemas Daugavpilī nostrādāt 5 gadus.

Domes priekšsēdētāja vietnieks, deputāts Aivars Zdanovskis skaidro, ka situācija ar kadriem Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikā ir katastrofāla, tāpēc ir nepieciešams piesaistīt jaunos speciālistus. Stomatologi izvēlas privātprakses. Lai piesaistītu topošos mediķus Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikai ir nepieciešams stimuls- stipendijas.

Zobārstniecības poliklīnikā strādā 133 darbinieki, no tiem 27 zobārsti, 4 zobu feldšeri. Ārstu vidējais vecums ir 56 gadi. Šobrīd poliklīnika var nodrošināt darbu 12 zobārstiem. Zobārstniecības poliklīnikas vadītājs Vaclavs Jasvins, savā ziņojumā deputātiem, skaidro, ka studenti praksē poliklīnikā nāk ar lielu prieku, bet pēc studijām paliek Rīgā vai strādā privātpraksēs. Šobrīd stomatoloģiju studē 3. kursā 2 daugavpilieši, 4. kursā 4 daugavpilieši, 5. kursā 3 daugavpilieši.

23. februārī ieplānota tikšanās ar Stomatoloģijas institūta un Latvijas Zobārstniecības asociācijas vadību, lai runātu par iespējām motivēt speciālistus strādāt Daugavpils Stomatoloģiskajā poliklīnikā.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ