Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

21-12-2017

Daugavpils Ledus hallē ciemojas hokeja komanda no Pēterburgas


20.decembrī  Daugavpilī ieradās hokeja komanda "Olimpiskās rezerves” no Sanktpēterburgas (Krievija). Tie ir bērni vecumā līdz 10 gadiem, lai veicinātu sadarbību un dalītos pieredzē starp jaunajiem hokejistiem. 21. decembrī ar apmaiņas vizītes organizatoriem tikās Daugavpils Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims.

Rihards Eigims ļoti atzinīgi vērtē uzsākto sadarbību un cer, ka tā turpināsies. Viņš atzina, ka Sanktpēterburgas jauno hokejistu līmenis ir krietni augstāks, tāpēc Daugavpils bērniem tā ir ļoti laba skola.

“ Mūsu hokejisti ieraudzīja un saprata, kas ir augsts līmenis uz ko tiekties. Mēs Daugavpilī hokeja līmeni celsim, popularizēsim šo sporta veidu, tāpēc šāda sadarbība ir ļoti vērtīga”, uzskata Rihards Eigims.

Viens no apmaiņas vizītes organizatoriem Mihails Bartaševičs uzskata, ka hokejam jābūt masu sporta veidam, jāiesaista pēc iespējas vairāk bērnu, jārīko “Jautrie starti”, lai piesaistītu bērnu interesi. Sanktpēterburgas sportisti gatavi piedalīties, gatavi braukt spēlēt. Ar bērniem parasti brauc arī vecāki, tāpēc tika izteikts lūgums nodrošināt informāciju par iespējām pavadīt laiku Daugavpilī, arī bērniem noderētu kopīgi atpūtas pasākumi, lai sadraudzētos.

Rihards Eigims aicināja Daugavpils sporta bāzes izmantot arī vasarā, tādas iespējas pilsētā ir, Daugavpils var uzņemt arī citu sporta veidu sportistus.

Sanktpēterburgas mazie hokejisti ne tikai iepazīst Ledus halli, bet ar lielu interesi piedalās spēlēs ar Latvijas hokejistiem. Daugavpilī šobrīd norisinās “Ziemassvētku turnīrs”

20.decembrī tikās Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas U-10 hokeja komanda un zaudēja pretiniekiem ar 25:0. Komandai no Ozolniekiem veicās mazliet labāk, pirmo periodu beidza ar 2:2, taču spēles beigās HK „Olimpiskās rezerves” guva uzvaru ar 11:3.

 

HK „Olimpiskās rezerves” ir komanda, kas spēlē Sanktpēterburgas kausā. Iepriekšējā sezonā ieguva otro vietu no 26 komandām. Šobrīd komanda ierindojas piektajā vietā, taču uz sezonas beigām plāno iegūt vismaz trešo vietu.

21.decembrī plkst.16:30 notiks kārtējā spēle HK „Olimpiskās rezerves” ar mūsu komandām.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ