Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

14-12-2017

Rekonstruēs autostāvvietas pie Daugavpils Domes ēkas


Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē skatīja jautājumu par autostāvvietu pārbūvi K. Valdemāra ielā 1. Ir dažādi viedokļi par pārbūves variantiem, tāpēc komisijas sēdē izvērtās diskusija.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta un vairāku komisijas locekļu viedoklis ir strikts- jāsaglabā skvērs. Domes deputāte, komisijas locekle Inguna Kokina uzsvēra, ka skvērs pie Domes ēkas ir iekļauts parku un skvēru reģistrā, tāpēc nav pieļaujama tā likvidācija. Bez tam, šajā skvērā aug vēsturiski vērtīgi 3 ozoli, kuri iestādīti 1935. gadā par godu Latvijas Valsts prezidentiem un militārpersonām.

Stāvvietu pārbūves projektētāji- SIA “CERVA” piedāvā 3 pārbūves variantus. Šobrīd pie Domes ir 45 stāvvietas. 1. variants paredz 51 stāvvietu ar skvēra saglabāšanu. 2. variants ir ar koku izciršanu. 3. variants ar daļēju koku izciršanu skvērā. Diskusijas bija ilgas, tāpēc komisijas locekļi nolēma balsot. Vairākums nobalsoja par 1. variantu, jo pārbūves galvenais mērķis ir ne tikai paplašināt stāvvietas, bet sakārtot teritoriju ap pilsētas Domes ēku.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ