Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-11-2017

Paplašinās sadarbība ar Sanktpēterburgu


30. novembrī Daugavpili apmeklēja Sanktpēterburgas sporta muzeju vadītāju metodiskās apvienības priekšsēdētājs Vitālijs Emīls Hasselblads. Notika saruna Daugavpils Domē ar Domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu un vietnieku Igoru Prelatovu.

Sarunā piedalījās arī Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs.

Sanktpēterburga ir Daugavpils sadraudzības pilsēta. Rihards Eigims uzskata, ka sadarbība bija aizsākusies ļoti veiksmīgi, īpaši medicīnā un sportā, bet šobrīd daudz kas ir jāatjauno, jāpaplašina sadarbības jomas.

Vitālijs Emīls Hasselblads paskaidroja, ka viņa galvenais uzdevums ir vienoties par Daugavpils sporta bāžu izmantošanu Sanktpēterburgas sportistu treniņiem un sacensībām. Runa ir par bērniem un jauniešiem. Daugavpils viņam ļoti iepatikās, pilsētā ir patīkama atmosfēra, tāpēc bērniem te varētu būt ļoti komfortabli. Vienīgā problēma ir satiksme. Tika diskutēts par iespēju atjaunot dzelzceļa satiksmi starp Daugavpili un Sanktpēterburgu, lai bērnus varētu ērti un ātri pārvadāt, bet šobrīd jārēķinās tikai ar autobusu.

Rihards Eigims uzsvēra, ka Daugavpils ir atvērta ciemiņiem, pilsētā ir labas sporta bāzes, tās tiek modernizētas,  tāpēc jaunos sportistus no Sanktpēterburgas var uzņemt jebkurā laikā. Daugavpils var piedāvāt visu uzturēšanās kompleksu- treniņus, ēdināšanu, izmitināšanu. Eigima kungs informēja, ka jau šobrīd notiek sadarbība sporta jomā, 20. decembrī Daugavpilī sāksies bērnu hokeja turnīrs, kur piedalās arī jaunie hokejisti no Sanktpēterburgas. Domes vadība uzskata, ka Daugavpils ir gatava uzņemt vairākas grupas no Sanktpēterburgas. Tika panākta vienošanās, ka būs noteikti atbildīgie speciālisti no abām pusēm un nākamā gada sākumā uzsāks darbu pie sadarbības plāna izstrādes 2018. gadam. Tā būs abpusēji izdevīga sadarbība un stiprinās arī draudzību starp abu pilsētu iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā runāja arī par citām tēmām- izstāžu apmaiņu, sadarbību ar Daugavpils Universitāti. Viesim no Sanktpēterburgas ļoti iepatikās Daugavpils cietoksnis un Marka Rotko mākslas centrs.  Rihards Eigims pastāstīja par cietokšņa attīstības plāniem, par jaunu projektu realizāciju, kas ļaus piesaistīt vairāk tūristu.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ