Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

17-11-2017

Parakstīts sadarbības memorands ar Ejmiatsinas pilsētu Armēnijā


Daugavpilī ieradusies Armēnijas pilsētas Ejmiatsinas delegācija ar pilsētas mēru Karenu Grigorianu vadībā. 17. novembrī Daugavpils Domē Daugavpils mērs Rihards Eigims un Ejmiatsinas mērs Karens Grigorians parakstīja sadarbības memorandu.

Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Domes deputāte Līvija Jankovska, kura arī bija iniciatore šīs sadarbības uzsākšanai.

Viesiem bija sagatavota prezentācija par pilsētu. Daugavpils mērs Rihards Eigims izteica cerību, ka Daugavpils iepatiksies, jo programma ir plaša, Daugavpils centīsies parādīt pēc iespējas vairāk. Rihards Eigims uzaicināja sadarbības partnerus no Armēnijas piedalīties Pilsētas svētkos nākamā gada vasarā.

Ejmiatsinas mērs Karens Grigorians pateicās par uzaicinājumu un iespēju kļūt par sadarbības partneriem, viņš cer uz ciešu sadarbību.

Memorands paredz sadarbību kultūras, izglītības, zinātnes jomās, ekonomikā, sportā, tūrismā. Memorands paredz arī delegāciju apmaiņu, pieredzes apmaiņu.

Rihards Eigims, pasniedzot dāvanā pulksteni uzsvēra, ka tā ir simboliska dāvana- pulkstenis, kas sāks skaitīt abu pilsētu sadarbības minūtes, stundas, dienas un gadus.

Viesi no Armēnijas apmeklēs Daugavpils cietoksni, piedalīsies Valsts svētku pasākumos, apmeklēs Aglonu un Rīgu.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ