Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

23-10-2017

“Baltijas asociācija - transports un loģistika” (BATL) prezidente: Daugavpils ir svarīgs tranzīta mezgls Austrumeiropas kartē


Biedrības “Baltijas asociācija - transports un loģistika” (BATL) prezidente, AS “Ventbunkers” padomes priekšsēdētāja vietniece Inga Antāne apmeklēja Daugavpili un tikās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus tranzīta jomā. Viens no svarīgākajiem jautājumiem bija par Krievijas tranzīta kravu samazināšanos pēdējā laikā, ko veicinājis Krievijas lēmums novirzīt kravas caur tām piederošajām ostām.

BATL pārstāve iepazīstināja Daugavpils domes priekšsēdētāju ar pozitīvu ziņu par tās uzņēmuma AS “Baltijas ekspresis”, kas darbojas arī Daugavpilī, ieceri paplašināt darbību un radīt jaunas darbavietas pilsētā.

Rihards Eigims apliecināja gatavību no pašvaldības puses atbalstīt un palīdzēt dažādu jautājumu risināšanā.  “Dzelzceļš un tranzīts Daugavpilij ir svarīga nozare. Pilsēta ir ļoti izdevīgā ģeogrāfiskā stāvoklī, to noteikti jāizmanto, attīstot tranzītu un veidojot loģistikas centru. Uzskatu, ka nopietni ir jādomā arī par darbaspēka sagatavošanu, jo sāk trūkt kavalificētu darbinieku. Pašvaldība pie tā strādā, lai uzņēmējiem būtu darbinieki,” skaidro Rihards Eigims.

Inga Antāne iepazīstināja ar Daugavpils priekšsēdētāju par aktualitātēm tranzīta nozarē un sarunām ar valdības pārstāvjiem, lai mazinātu Krievijas lēmuma dēļ kravu apjoma samazināšanās sekas. “Latvijā ir vairāki stratēģiski nozīmīgi tranzīta mezgli un viens no tādiem ir Daugavpils, kas ir Krievijas un Baltkrievijas tranzīta ceļa vārti uz Eiropu. Tikšanās laikā ar Daugavpils mēru mūsu domas daudzos tranzītam stratēģiskos jautājumos sakrīt – Latvijai ir jāstiprina tās reģioni ar tranzīta attīstību un nepieciešams daudz lielāks politiskais atbalsts un griba svarīgu nozarei lēmumu pieņemšanā un īstenošanā. Augsti novērtēju, ka Daugavpils kā svarīga tranzīta artērija paudusi atbalstu mūsu sarunām ar valdību,” uzskata Inga Antāne.

Biedrība “Baltijas asociācija – Transports un Loģistika” (BATL) pārstāv Ventspils brīvostā strādājošus un Latvijas tranzīta un loģistikas nozarei nozīmīgus uzņēmumus - AS “Ventbunkers”, AS “Ventspils Tirdzniecības Osta”, AS “Kālija Parks”, AS “Latvijas Naftas Tranzīts”, SIA “Noord Natie Ventspils Terminals”, AS “PKL Flote”, SIA “Ostas Flote”, SIA “Mineral-Trans-Serviss”, AS “Baltic Coal Terminal”, SIA “Seastar” un AS “Baltijas Ekspresis”.




Atpakaļ