Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-10-2017

Kooperatīvu priekšsēdētāji: “Līdz šim mūs uz sarunu nav saucis neviens mērs”


Pagājušās nedēļas nogalē Daugavpils Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims tikās ar dzīvokļu kooperatīva “Forštate” priekšsēdētāju Pēteri Stepanovu un kooperatīva “Draudzība” priekšsēdētāju Larisu Vasiljevu. Šo tikšanos ierosināja mērs, jo uzskata, ka runājot par dzīvojamo fondu nevar nepieminēt arī kooperatīvus.

“ Šajos divos kooperatīvos ir vairāk kā 50 daudzdzīvokļu mājas, tāpēc mums ir jāzina arī šo māju iedzīvotāju intereses un problēmas”, uzskata Rihards Eigims.

Pēteris Stepanovs pateicās par uzaicinājumu uz sarunu un uzsvēra, ka līdz šim viņu, kā kooperatīva priekšsēdētāju, nav aicinājis neviens mērs. Kooperatīvu priekšsēdētāji visai kritiski vērtē Domes saistošos noteikumus, kas paredz atbalstu māju energoefektivitātes paaugstināšanai. Viņi izteica nožēlu, ka kooperatīvu viedoklis netika ņemts vērā.

Šobrīd māju apsaimniekošanā ļoti aktuāls ir balkonu remonta jautājums. Kooperatīvi šādus darbus veic no uzkrājuma fonda vai no līdzekļiem, kas paredzēti mājas apkalpošanai, nevis vēršas pašvaldībā ar lūgumu pēc līdzfinansējuma. Kooperatīviem ir ierobežotas iespējas sniegt  atlikto maksājumu remontdarbu veikšanai, jo viņiem nav liels apgrozāmo līdzekļu apjoms, kā tas ir uzņēmumam “DzKSU”.

Sarunā piedalījās arī uzņēmuma “DzKSU” tehniskais direktors Māris Garkuls, viņš izteica gatavību palīdzēt kolēģiem no kooperatīviem un iesaistīt viņus remontdarbu līdzfinansējuma programmās un māju energoefektivitātes paaugstināšanas programmās. 




Atpakaļ