Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

01-09-2017

Dome organizēs informatīvu kampaņu ,,Kļūsti par Daugavpils audžuģimeni!”


Drīzumā Daugavpils dome kopā ar Bāriņtiesu un Sociālo nodaļu uzsāks plašu kampaņu, kuras uzdevums būs uzmanības piesaistīšana audžuģimeņu kustībai. Tās mērķis – iepazīstināt iedzīvotājus par iespējām un garantijām, kuras viņi saņems, kļūdami par Daugavpils bērnu – bāreņu  audžuvecākiem. Tā domes vadība cer iesaistīt programmā jaunas audžuģimenes, palielinot to skaitu pilsētā no 12 līdz 30.

Informatīvā kampaņa iekļaus virkni pasākumu, tādu kā tikšanās un semināri, kuru dalībnieki būs potenciālās audžuģimenes; speciālu bukletu izdošana, daudzveidīgas sociālās reklāmas atribūtikas veidošana, kā arī aktīvs darbs sociālajos tīklos.

Domes vadība ir pārliecināta, ka labie piemēri kļūs par motivāciju daugavpiliešu ģimenēm izvērtēt savu attieksmi pret bērniem – bāreņiem, kuri palikuši bez vecāku aprūpes un papildināt ģimeni ar jauniem tās locekļiem – mazuļiem, kuriem it īpaši ir nepieciešama mīlestība un rūpes.

,,Bez pabalstu palielināšanas, tuvāko mēnešu laikā tiks izstrādāta speciālā rehabilitācijas programma audžubērniem un viņu vecākiem, “ uzsver domes deputāts, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Marjana Ivanova – Jevsejeva, ,,Tādā veidā gan audžuģimenes ar pieredzi, gan jaunās audžuģimenes, varēs saņemt palīdzību bērnu socializācijas un audzināšanas jautājumu risināšanā, viņu adaptācijā jaunā statusā.”

,,Jaunā audžuģimeņu atbalsta programma un informatīvās kampaņas ,,Kļūsti par Daugavpils audžuģimeni!” uzsākšana – tā ir visas domes saliedētā darba rezultāts,” uzskata domes deputāte Helēna Soldatjonoka. ,,Mūsu darbos mūs atbalsta pašas audžuģimenes, sabiedriskās organizācijas, proti, ,,Sarkanais krusts.” Esmu pārliecināta, ka, pateicoties kopīgai darbībai, drīzumā Daugavpils kļūs par paraugpilsētu audžuģimeņu atbalsta jomā. Mums ir liels gandarījums arī par to, ka Latvijas Tiesībsargs Juris Jansons augstu novērtēja mūsu darbu.”




Atpakaļ