Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-08-2017

Iedzīvotājiem būs pieejams "ALTUM" un domes līdzfinansējums siltināšanai 80-90% apmērā


Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, tiekoties ar valsts attīstības finanšu institūcijas "ALTUM" valdes priekšsēdētāju Reini Bērziņu, vienojās par pilsētas aktīvu dalību dzīvojamo māju atjaunošanas programmā.

AndrejsElksniņš norādīja: "Daugavpils iedzīvotājiem būs iespēja būtiski atjaunot dzīvojamo fondu, piedalīties māju siltināšanas programmā (Latvijā ir pieejams finansējums 1030 namiem), un Domes saistošajos noteikumos tiks iestrādāts pašvaldības līdzfinansējuma modelis 80% uz 20% vai pat 90% uz 10% apmērā, mājām ar kultūras pieminekļa statusu."

"Rīkojumi ir doti gan Dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmuma vadībai, gan Domes Īpašuma pārvaldīšanas departamentam. Respektīvi - "ALTUM" segs 50% izdevumu, pārējo daļu 30% vai pat 40% apmērā segs pilsētas dome, samazinot finanšu slogu iedzīvotājiem", skaidroja Elksniņš.

"Sadarbība ar "ALTUM" ir vienreizēja iespēja uzlabot māju vizuālo tēlu un paaugstināt energoefektivitāti. Esam veikuši jau sākotnējos aprēķinus. Pašvaldības uzdevums ir palīdzēt Eiropas pieejamos 145 miljonus eiro apgūt pēc iespējas efektīvāk, samazinot arī izdevumus par komunāliem pakalpojumiem", uzskata domes priekšsēdētājs.

 




Atpakaļ