Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-08-2017

Dome pieņēma lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifa samazināšanu


24. augustā Daugavpils pilsētas Domes sēdē tika pieņemts lēmums par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodošanu SIA “Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija”. SIA «AADSO» Daugavpils pašvaldībai pieder 51.27 % kapitāla daļu.   

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām”, pašvaldības autonomā funkcija ir organizēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. 2017.gada 11.maijā beidzās 2014.gada 12.maijā noslēgtā Līguma par tiesībām apsaimniekot juridisko un fizisko personu radītos sadzīves atkritumus Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā darbības termiņš, kurš noslēgts ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Clean R”. Saskaņā ar Domes 2017.gada 6.jūlija lēmumu Nr.357 „Par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā”, pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā, neveicot publiskā iepirkuma procedūru, atbilstoši Publisko iepirkumu likuma 4.panta regulējumam.

           Saskaņā ar 24. augustā Domes lēmumu, no šī gada 1. oktobra AADSO uzsāks atkritumu apsaimniekošanas procedūru, un tarifs sastādīs 7 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa, ja 1m3 atkritumu svars sastāda 115 kg. Līgums noslēgts uz 7 gadiem.

“Lēmums par tarifa samazināšanu ir viens no svarīgākajiem pašreizējās Domes darbiem. Atkritumu apsaimniekošanas tarifs tiks samazināts apmēram par 5% - no 7,31 eiro līdz 7 eiro par kubikmetru. Līgums ar iepriekšējo apsaimniekotāju Clean R beidzas. Par šā uzņēmuma darbu, sakarā ar dabas resursu nodokļa administrēšanu un pakalpojuma maksas aprēķināšanu, Dome iesniegs dokumentus tiesībsargājošajās iestādēs” – paziņoja Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. 

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs, kurš kontrolē pieņemto lēmumu, paskaidroja: “Atkritumu apsaimniekošanas nozarē sniegtie pakalpojumi ir stratēģiski svarīgi Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai. Paldies kolēģiem par padarīto darbu, kura rezultātā, neskatoties uz nodokļu palielināšanu, Daugavpilī mums izdevās tarifu pat samazināt”.




Atpakaļ