Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

18-08-2017

Attīstības komitejā deputāti skatīja virkni jautājumu par projektu realizāciju


Deputāti pieņēma zināšanai Attīstības departamenta speciālistu sagatavoto informāciju par pašvaldības ēku energoefektivitāti paaugstinošo projektu īstenošanu, bet vislielākās diskusijas bija par ERAF projektu “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru un infrastruktūras modernizācijas 2. kārta”.

Deputātu vērtēšanai tika nodoti divi projekta realizācijas varianti- sadalīt projektu kārtās vai realizēt to visu uzreiz. Deputāte Līvija Jankovska uzskata, ka ir jādara visu kompleksi, lai netērētu laiku un iespējas pabeigt projektu pilnā apjomā. Ja projektu dalīt kārtās, var zaudēt iespēju rekonstruēt bijušās “Daiļrades” ēku. Projekta realizācija ļaus iegūt veselu modernu kompleksu ar ko lepoties. Ieguvēji būs ne tikai “Saules skolas” audzēkņi, bet arī Bērnu mākslas skolas audzēkņi, kas varēs mācīties jaunajās telpās, tālākizglītībā iesaistītie, skola ir gatava attīstīt arī interešu izglītību, kā arī veicināt dažādas mākslas aktivitātes. Deputāti nobalsoja par projekta realizāciju kompleksi, lai arī tas prasīs vairāk līdzekļu. Tālāk šo jautājumu skatīs Finanšu komitejā.

Tika skatīts jautājums arī par projektu “Daugavpils Valsts ģimnāzijas materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras modernizācija”. Kopējās projekta izmaksas ir 3,2 milj. eiro. Noslēdzies būvdarbu konkurss un šogad ir iespēja uzsākt būvdarbus. Deputāti akceptēja šo lēmumu.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ