Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

03-08-2017

Gubiščes ezerā nepieciešams veikt vidējā ūdens līmeņa paaugstināšanas pasākumus


3. augustā Daugavpils pilsētas domes Attīstības komitejas sēdes laikā tika izskatīts lēmuma projekts “Par Gubiščes ezera tehniskā projekta izstrādes nepieciešamību”. Pēc Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Komunālās saimniecības pārvalde” pasūtījuma SIA “Procesu analīzes un izpētes centrs”  un SIA “GeoExpert” veica pētījumu “Gubiščes ezera ūdens līmeņa izmaiņu noteikšanu ezera dibena tīrīšanas rezultātā”. Deputāti tika iepazīstināti ar pētījuma rezultātiem.

 Pētījuma secinājumi: no ezera ūdenslīmeņa paaugstināšanas viedokļa būtu jāpalielina tā gultnes (it īpaši krasta zonā, kur kūdras/sapropeļa slānis ir visplānākais) caurlaidība ezera ziemeļu-ziemeļaustrumu daļā, bet jāsamazina dienvidu-dienvidrietumu krastā. Ezerā ir nepieciešams ieklāt hidroizolējošo slāni, lai ūdens infiltrācijas ātrums samazinātos. Sagaidāmais rezultāts – neatkarīgi no sezonālajiem apstākļiem panākt ūdens līmeņa stabilitāti  Gubiščes ezerā.

Deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt tehniskā projekta “Gubiščes ezera vidējā ūdens līmeņa paaugstināšanas pasākumi un pretfiltrācijas slāņa izveide ar mērķi samazināt ezera noteci gruntsūdeņu filtrācijas gaitā” izstrādi un jautājuma tālāku risināšanu nodot Pilsētbūvniecības un vides komisijai.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ