Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

27-07-2017

Pieņemts lēmums par atalgojuma sistēmas sakārtošanu


27.jūlijā Domes sēdē  deputāti pieņēma lēmumu par grozījumiem Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 11.marta noteikumos Nr.3 „Noteikumi par amatpersonu un darbinieku atlīdzību Daugavpils pilsētas domē un Daugavpils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs”.

Lēmuma projekts tika sagatavots ar mērķi sakārtot algoto domes deputātu atalgojuma jautājumu, jo līdz šim atalgojums tiek aprēķināts saskaņā ar 2008.gada 23.decembra Lēmumu, kurš ir vairakkārt grozīts un summas tajā ir noradītas latos. Izstrādājot jauno atalgojumu sistēmu, bija pētīta citu pašvaldību pieredze.

Pašvaldības Domes deputātu atalgojuma aprēķināšanas kārtību nosaka Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums, kurā teikts, ka deputātu mēnešalga nedrīkst pārsniegt mēneša vidējās darba samaksas apmēru, kas noapaļota pilnos eiro un kam piemēroti koeficienti: Domes priekšsēdētājam — līdz 3,64,  priekšsēdētāja vietniekam — līdz 3,2,  komitejas priekšsēdētājam — līdz 2,55, komitejas priekšsēdētāja vietniekam — līdz 1,9, domes deputātam — līdz 1,2. 

Izstrādātā jaunā Daugavpils domes algoto deputātu atalgojuma aprēķināšanas kārtība paredz piemērot zemākus koeficentus, kā tas noteikts likumā.

Ar grozījumiem Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 11.marta noteikumos Nr.3 „Noteikumi par amatpersonu un darbinieku atlīdzību Daugavpils pilsētas domē un Daugavpils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs” tiks noteikts atalgojums:

1) domes priekšsēdētājam  – Centrālās  statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēram (turpmāk – mēneša vidējās darba samaksas apmērs), kas noapaļots pilnos eiro,  piemērojot  koeficientu -  2.43;

2) domes priekšsēdētāja 1.vietniekam  - mēneša vidējās darba samaksas apmēram, piemērojot koeficientu  - 2.20;

3) domes priekšsēdētāja vietniekiem - mēneša vidējās darba samaksas apmēram, piemērojot koeficientu  - 1.96;

4) domes komiteju priekšsēdētājiem - mēneša vidējās darba samaksas apmēram, piemērojot koeficientu  - 1.31.

Atbilstoši noteikumiem tiks algoti trīs Domes Mājokļu komitejas, Pilsētas saimniecības komitejas un  Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāji. 

Ieviešot jauno atalgojuma sistēmu papildus finansējums Domes atlīdzības fonda palielināšanai nebūs nepieciešams, jo Daugavpils pilsētas domes tāmē gada sākumā bija paredzēts finansējums četru papildus amata vienību izveidošanai. Komiteju priekšsēdētāju mēnešalga tiks izmaksāta apstiprinātā atlīdzības fonda ietvaros.

Divu komiteju priekšsēdētāju atlīdzībai līdz gada beigām būs nepieciešams finansējums 13249 eiro apmērā (aprēķins veikts par 5 mēnešiem).

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto informāciju valstī strādājošo vidējā darba samaksa 2015.gadā bija 818 eiro. Tas nozīme, ka atbilstoši jaunajiem noteikumiem mēnešalgas apmērs deputātiem, kuri ieņem algotu amatu Domē, pieaugs par 3 līdz 7 eiro  mēnesī, veicot noapaļošanu pilnos eiro: Domes priekšsēdētājam no 1985 eiro uz 1988 eiro, Domes priekšsēdētaja 1.vietniekam no 1793 eiro uz 1800 eiro, Domes priekšsēdētaja vietniekiem no 1601 eiro uz 1603 eiro, komiteju priekšsēdētājiem no 1068 eiro uz 1072 eiro.

 

Finanšu nodaļa

Sabiedrisko attiecību un marketinga nodaļa




Atpakaļ