Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

21-07-2017

Izglītības un kultūras komitejas sēdē lēma par baseinu un akvāriju ekspozīciju izveidi Latgales zoodārzā


20. jūlijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras komitejas sēdē lēma par Latvijas vides aizsardzības fonda līdzfinansētā projekta “Simtgadu Latvijas simtgadu dzīvnieks – Laika pastnieks nes vēstuli divsimtgadu Latvijai” atbalstīšanu. Kopējās projekta izmaksas ir 47 032 eiro, no tām 74, 42% - 35 000 eiro sedz Latvijas vides aizsardzības fonds.

Projekta mērķis ir izveidot Latgales zoodārzā baseinu un akvāriju ekspozīciju, kas sniegs iespēju apmeklētājiem apskatīt augu un dzīvnieku zemūdens dzīvi. Projektu plānots īstenot laika posmā no 2017. gada līdz 2018. gadam.

Projekta galvenās aktivitātes paredz ekspozīcijas hidrobiontu akvāriju un baseinu izveides darbus Latgales zoodārzā, hidrobiontu ekspozīcijas tehnisko aprīkošanu ar gaismekļiem, filtriem, sildītājiem u.c. un ekspozīcijas dizaina dekoratīvos darbus.

Kā atzina Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš projekta “Nacionālas nozīmes vides izglītības infrastruktūras izveide godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi” ietvaros ir plānots sūtīt vēstuli no Latvijas simtgades Latvijas divsimtgadei. Čipoti tiks bruņurupuči, jo tie spēj nodzīvot līdz 120 gadiem. Ziņas, kas tiks ietvertas vēstulē var saturēt visdažādāko informāciju, kas risinājusies Latvijā līdz simtgades jubilejai, pat ir iespēja pievienot sveicienu Latvijai divsimt gadu jubilejā.

Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ