Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

10-07-2017

Domes vadības tikšanās ar pašvaldības kapitālsabiedrību vadītājiem


10. jūlijā Daugavpils Domē notika Domes vadības tikšanās ar pašvaldības kapitālsabiedrību vadītājiem. Kapitālsabiedrību vadītāji informēja par tekošajiem darbiem un situāciju uzņēmumos.

Izpilddirektore Inga Goldberga informēja par Domes vadītāju kompetenču sadalījumu. Kapitālsabiedrību vadītāji ziņoja par savu uzņēmumu aktualitātēm. Tika runāts par ielu tekošajiem remontiem, uzņēmuma “Daugavpils ūdens” veicamajiem darbiem, maksas stāvvietu darba optimizāciju un kontroles uzlabošanu. Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzdeva uzņēmumam “Parkings D” izvērtēt- vai kontroli par stāvvietām var veikt pašu spēkiem, šobrīd to dara Pašvaldības policija.

Tikšanās laikā runāja par stāvvietas būvniecību pie Reģionālās slimnīcas, ko jāpabeidz jūlija beigās. Uzsāks darbus arī pie volejbola laukuma izbūves Esplanādes parkā, notiek ielas pulksteņa remonts, kas atrodas Jaunbūvē.

Tika ziņots arī par esošo situāciju uzņēmumos “Daugavpils satiksme”, “Autobusu parks”, “DzKSU”. Uzņēmuma “ Sadzīves pakalpojumu kombināts” pārziņā ir arī Ziemeļu industriālā zona. Drīzumā šajā zonā sāks darbu jauns investors. Tas būs metālapstrādes uzņēmums, kur būs vairāk kā 100 jaunas darbavietas.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs aktualizēja jautājumu par pludmales labiekārtošanu pie Daugavas Mežciemā. Šādu lūgumu izteikuši mikrorajona iedzīvotāji.

Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Rihards Eigims saskata nepilnības uzņēmumu darbā, viņš uzskata, ka uzņēmumiem nav nepieciešamās savstarpējās sadarbības un informācijas apmaiņas, nav saskaņotas rīcības darbā. Nereti ir gadījumi, kad viens uzņēmums sāk rakšanas darbus, pēc kāda laika tai pašā vietā atkal rok, bet jau cita uzņēmuma darbinieki. Tādas situācijas nav pieļaujamas, uzvēra Eigima kungs.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš informēja vadītājus, ka turpmāk mainīsies Domes vadības darbs ar kapitālsabiedrībām. Domes priekšsēdētājs, kā kapitāldaļu turētājs, daļu no savām uzraugošām funkcijām nodos Domes Kapitāldaļu pārraudzības nodaļai, lai aktivizētu nodaļas darbu un pilnveidotu sadarbību ar uzņēmumiem.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ