Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

07-07-2017

Dome uzsāk risināt jautājumu par privāto komersantu darbību uzņēmumā “Daugavpils siltumtīkli”


6.jūlijā  Daugavpils Domes deputāti atcēla 2013.gada 3. decembrī pieņemto lēmumu par darba grupas, kura pētīja situāciju uzņēmumā ‘Daugavpils siltumtīkli’, rekomendāciju apstiprināšanu.

Darba grupa bija izveidota ar iepriekšējās Domes deputātu lēmumu. Grupas sastāvā  bija iekļauts   Jurijs Zaicevs, kurš pašlaik pilda Stratēģiskās plānošanas un attīstības struktūrvienības vadītāja pienākumus, kā arī, kuram bija uzdots kontrolēt darba grupas lēmumu izpildi.

Viens no darba grupas priekšlikumiem bija atzīt par likumīgu līgumu ar “Latneftegaz” .

Lēmums par darba grupas rezultātu atcelšanu tika pieņemts, ņemot vērā arī Valsts kontroles atzinumu, kurā pateikts, ka nav gūta pārliecība par siltumenerģijas tarifa stabilitātes saglabāšanu ilgtermiņā. 2016.gadā, veicot līgumu pārbaudes, Valsts kontroles revidenti atklāja daudz iepirkumu regulējuma pārkāpumu, piemēram, PAS “Daugavpils siltumtīkli” noslēdza līgumu, nepiemērojot iepirkuma procedūras, iepirkumu paziņojumos par siltumenerģijas piegādes partneru izvēli norādīja maldinošu informāciju, par iepirkuma procedūras uzvarētāju atzina pretendentu, kurš neatbilda iepirkuma dokumentos noteiktajām prasībām.

Iepriekšējo Domes deputātu lēmums, kas ir pretrunā ar Valsts kontroles atzinumu, tika atcelts ar balsu vairākumu. Atturējās 5 deputāti: Jānis Lāčplēsis, Aivars Broks, Reinis Joksts, Helēna Soldatjonoka, Ingūna Kokina.




Atpakaļ